REKLAMI GEÇ

Şevval Makine’den sektörü önünü açan buluş

Şevval Makine’den sektörü önünü açan buluş

Kuruyemiş kavurma, kurutma, paketleme ve kahve makinalarını Amerika’dan İsrail’e, Dubai’den Rusya’ya ihraç eden Şevval Makine, ARGE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama faaliyetleriyle sektöre liderlik ediyor. ARGE faaliyetleri ile birçok yeniliği, kuruyemiş kavurma, kurutma, paketleme ve kahve makinelerini sektörüne kazandıran Şevval Makine, devlet-özel sektör işbirliğinin en güzel örneğini sergiliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ocak 2017 Perşembe, 10:47

Üretimini yaptığı kuruyemiş kavurma, kurutma, paketleme ve kahve makinelerini 45 ülkeye ihraç eden Denizli’nin dünyaya açılan penceresi Şevval Kuruyemiş Makineleri, ülke ihracatına ve ülke ekonomisine önemli katkılar yapıyor.

Sektörün öncü kuruluşlarından olan ve gerçekleştirdiği ARGE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Projeleriyle alanında birçok ilki gerçekleştirerek diğer firmalara da yenilikler kazandıran Şevval Kuruyemiş Makineleri, devlet-özel sektör işbirliğinin en güzel örneğini sergiliyor.

Şevval Kuruyemiş Makineleri Yönetim Kurulu Başkanı Engin Boyacı, sektörün son yıllarda çok önemli gelişmeler kaydettiğini ifade ederek, “Birkaç yıl öncesine kadar kuruyemiş imalatı yapan firmalarımız, makinelerini yurt dışından ithal ediyorlardı. Son yıllarda ise Türkiye makine ihracat eden bir ülke haline geldi. Bugün Şevval Kuruyemiş Makineleri olarak 45 ülkeye makine ihracat ediyoruz. Aynı zamanda teknik servis desteğini veriyoruz. Şevval Makine olarak gerçekleştirdiğimiz ARGE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Projeleri ile diğer firmaların önünü açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Özelikle kuruyemiş kavurma ve kurutma makinelerinin yanı sıra paketleme ve kahve makineleri konusunda teknolojinin getirdiği bütün yenilikleri işletmemizde uygulayarak, sektörün gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. AR-GE departmanımızı oluşturduk. Ayrıca, yazılım ve donanım alanında yeni bir oluşum içindeyiz” dedi.

KOSGEB ARGE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Projesi’ni kısa sürede hayata geçirdiklerini ve sektöre “Otomatik kaplama ve kurutma makinesini” kazandırdıklarını kaydeden Boyacı, “Hızla gelişen ve büyüyen kuruyemiş sektörüne kazandırdığımız bu makine ile, hem zamandan tasarruf sağlanacak hem de hijyen koşulları sağlayan üretim gerçekleşmiş olacaktır” dedi.

KOSGEB İl Müdürü Mahmut Oğuz Kılınç, KOSGEB Uzmanları Engin Karaman ve Selim Erkoç ile birlikte ziyaret ettikleri Şevval Kuruyemiş Makineleri firmasında AR-GE projesini ve Endüstriyel Uygulama Projesi’ni yerinde inceledi.

KOSGEB Denizli İl Müdürü Mahmut Oğuz Kılınç, imalat sektörünün önünü açmak ve gelişimlerine katkı da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “ARGE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama projelerine çok büyük önem veriyoruz. Yenilik, yaratıcılık işletmelerin gelişimine ve büyümesinin olmazsa olmazı olmalıdır. Özelikle makine sektörünün son yıllardaki gelişimi bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Son yıllarda özel sektörde olduğu gibi ülke politikası da, hükümetin politikası da tamamen ARGE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama projelerine yönelmiş durumdadır. Makine imalatında söz sahibi olan İtalya, Almanya gibi ülkeleri yakalamamız ve önüne geçmemiz için ARGE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama projelerine büyük önem vermemiz gerekiyor. KOSGEB Denizli Müdürlüğü olarak, bu konuda çalışma yapan veya yapmak isteyen herkesi kurumumuza bekliyoruz. Bugün ziyaretlerine geldiğimiz ve yerinde incelemelerde bulunduğumuz Şevval Kuruyemiş Makineleri faaliyetlerinin diğer firmalarımıza örnek olmasını arzu ediyoruz. Çok başarılı bir çalışma olmuş ve yerinde yaptığımız incelemelerde proje de belirtilen hedeflere ulaşıldığını görüyoruz. Kendilerini kutluyoruz ve yeni çalışmalarda başarılar diliyoruz” diye konuştu.

2016 yılı içinde ARGE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama, KOBİGEL, Girişimcilik ve diğer desteklerle birlikte Denizli’nin önünü açmak için yoğun bir mesai harcadıklarını ifade eden Kılınç, “Devlettin destekleri işletmelerimizin kendilerini geliştirmesi ve büyümesi içindir. Kapımız, bütün işletmelerimize açık. Projesi olan herkesi KOSGEB’e davet ediyoruz. KOSGEB size hizmet etmek için var” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı