REKLAMI GEÇ

Menderes Tekstil konutları sahiplerine teslim edildi

Menderes Tekstil konutları sahiplerine teslim edildi

Menderes Tekstil’in çalışanları için Sarayköy’de yaptırdığı 240 konutun tapuları Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katıldığı törenle teslim edildi. Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, konut rakamını 2 bine çıkaracaklarını belirterek, yeni yapılan binalardaki çocukların okul sorunu yaşamaması için okul yaptırmak için girişimde bulunacağını söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 9 Aralık 2016 Cuma, 13:45

Menderes Tekstil’in tapu teslim ve AR-GE Merkezi açılışı için Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Denizli’ye geldi. Bakan Özhaseki ve Zeybekci’nin katılımıyla Menderes Tekstil’in içerisinde bulunan AR-GE Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Ardından Sarayköy ilçesinde Menderes Tekstil’in çalışanları için yaptırdığı Rıza Akça Sitesi’ndeki 240 konutun tapularının sahiplerine teslimi için tören düzenlendi. Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Milletvekili Sema Ramazanoğlu, Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, fabrika çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Törende davetlilere seslenen Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, bugüne kadar 380 konut yaptıklarını söyledi. Akça, “Bakanlarımın önünde söz veriyorum. Menderes ayakta durduğu müddetçe, biz bu rakamı 2 bin yapacağız. Biz büyük bir aileyiz. Allah bizlerin beraberliğini bozmasın. Menderes olarak biz bugün İtalyanların yapamadığı makineleri yapıyoruz. Bu Türkiye’nin gururudur. 240 konuttan sonra en az 300 konutlu olmak üzere bir site daha yapacağız. Ayrıca yaptığımız sitelerdeki çocukların okul ihtiyaçlarını gidermek için bir okul yapımı için girişimde bulunacağız” dedi.

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK BİR HİZMET”
Türkiye’ye örnek olacak bir hizmetin oluştuğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, “İşadamı, Rıza Akça gibi olmalı. Ancak biz sosyal dengeyi ve çalışma başarısını böyle sağlarız. Türkiye’ye örnek olacak çok güzel işler yapılıyor. İnşallah daha güzel işleri birlikte yapacağız” diye konuştu.

Vali Altıparmak ise, “Allah hayırlı uğurlu etsin. Allah işini sağlam yapan, güzel yapanı sever. Rıza Akça bey işini güzel yapıyor. Allah vatandaşlarımıza güle güle oturmayı nasip etsin” dedi.

“DENİZLİ’DE KONUT PROJELERİ ARTTI”
Konut ve kira ücretlerindeki artışın sorun yarattığını belirten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, Denizli’de konut yapım projelerinin arttırılacağını söyledi. Zeybekci, “Denizlimizin konut ihtiyacı üst düzeydi. 2004’te 500-600 lira kira olduğu dönemde, kentsel dönüşüm, TOKİ ve Umut 1, Umut2, Umut 3 gibi konutlar yapıldı. En çok söylenen konut ihtiyacı, kiraların yüksekliği. Çameli’den Kale’ye, çevre ilçelerde vatandaşların kolay ulaşabilecekleri, ihtiyaçlarının karşılanması noktasında en son nokta konuldu. Denizli’de konut yapım projeleri başlıyor. Vatandaşlarımız kira öder gibi, ulaşabilecekleri istedikleri yerlerde konutlar olacak. TOKİ işbirliğiyle Sarayköy’de konutların yapımı da başlıyor” diyerek bilgi verdi.

“DÜNYA EKONOMİSİ, TÜRKİYE’Yİ DIŞLAYACAK DİYE HAYAL EDİYORLARDI”
Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda da bulunan Bakan Zeybekci, “Biz bunları yaparken Türkiye’de birileri kriz olsun, işler kötüye gitsin, fabrikalar çalışmasın, ihracat olmasın istiyor. Necip Fazıl söylemiş, bunlar sırf muhalefet olsun, iktidar batsın diye ülkenin yanmasını zerre umursamaz diye tespitte bulunmuş. Zamanında başlayan kukla örgütlerinin yapmaya çalıştıklarını 15 Temmuz’da biri ihanet şebekesiyle yapmaya başladılar. 15 Temmuz’da o ihanet gerçekleştiğinin ertesi Pazartesi, Türkiye ekonomisi stres testlerinden birini geçti. Dolar 5 lira, 8 lira olacak diyorlardı. Hayal ediyorlardı, bankalar pazartesi açılmayacak, Dünya ekonomisi Türkiye’yi dışlayacak diye hayal ediyorlardı. Ertesi gün onların hayal ettikleri hiçbir şey gerçekleşmedi. Ama onlar operasyonlarına devam etmeye çalışıyorlar. Hiç kimse bu operasyoncuların felaket tellallarının Türkiye ile ilgili ürettikleri senaryoların gerçekliğine inanmıyor. Biz aynı yerde durduk, aynı şeyi söyledik. Türk bankaları, 28 Avrupa bankalarının 25’inden daha sağlamdır. Cari açığa baktığımız zaman Avrupa’da hemen hemen en iyilerden bir tanesiyiz. O kirli senaryolara rağmen durmak yok yola devam, durmak yok, üretmeye devam. İş üstüne iş koyma zamanı, ihracat yapma zamanı” dedi.

“CÖMERT VE HAYIRSEVER BİR AİLE”
Menderes Tekstil’i yakından tanıdığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Menderes Tekstil yönetimini çok yakından tanırız. Çünkü bizlerde tekstil ile uğraşıyoruz. Çok çalışkan ve yenilikçi bir aile aynı zamanda cömert ve hayırsever. Bu konutlarda yaşamını sürdürecek vatandaşlarımıza da hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“15 TEMMUZ’DA MÜSLÜMAN KILIKLI İNSANLAR VARDI”
15 Temmuz’da ülkenin ihanete uğradığını ifade eden Özhaseki, “15 Temmuz’da Müslüman kılıklı insanlar vardı. Hoşgörü, diyolog diyorlardı. Bizim dinimiz Kur’an, sünnet üzerine kuruludur. Hz. Muhammed’in sünnetinde röntgencilik var mı? Paraları kaldırıp Amerika’larda harcamak var mı? Binlerce insanı vurmak, yaralamak var mı? Temizleyeceğiz inşallah. Ekonomik boğma hareketi var şimdi de. Bunun altından kalkacağız biz. Bize dışarıdan olumsuz boğma hareketleri var. Bize bizden fayda var, böyle çalışan işadamlarından fayda var. Bir olacağız, beraber olacağız. Allah metre de namerde de muhtaç etmesin” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tapular Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Milletvekili Sema Ramazanoğlu, Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça tarafından sahiplerine teslim edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı