REKLAMI GEÇ

Denizli Organize Sanayi Bölgesi emin ellerde

Denizli Organize Sanayi Bölgesi emin ellerde

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde artık yeni bir kaptan var… Hem sahada hem idarede 20 yıldan fazla deneyime sahip Ahmet Taş, bölge müdürlüğünde direksiyonun başına geçti.

Selami Aydın / DENİZLİHABER / 16 Ocak 2017 Pazartesi, 10:22

SELAMİ AYDIN

Denizli Organize Sanayi Bölgesi köklü değişikliklerin arifesinde. Denizli’nin bu dev sanayi kompleksinde kısa bir süre önce, yıllarca  bölge müdürü olarak hizmet vermiş olan Tanju Beştaş’a teşekkür edilerek uğurlandı. OSB yönetim kurulu, Bölge Müdürlüğü makamına sahada ve idarede toplam 20 yıldan fazla deneyimi bulunan Ahmet Taş’ı getirdi.

İlk kez 1975 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kurulması planlanan, altyapı çalışmasına 1985 yılında başlanan ve 1988 yılında tamamlanan Denizli Organize Sanayi Bölgesi, Taş’ın göreve gelişi ile birlikte ciddi bir kan değişikliği yaşamış oldu.
Denizli sanayi organizmasının bu dev beynine önümüzdeki süreçte Ahmet Taş kurmaylık yapacak. Artık 184 parsel üzerine kurulu, büyüklükleri 5 bin ile 110 bin metrekare arasında değişen 181 sanayi kuruluşunun kesintisiz hizmet alışını Taş ve ekibi sağlayacak.

Toplam 4 milyon 360 bin metrekareden daha büyük olan; 3 milyon metrekarelik sanayi alanı ve 1,3 milyon metrekarelik yeşil alana sahip olan Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nin her çakılında bu yeni heyecan hissedilecek.

KÜÇÜK BİR İLÇE GİBİ
Bölge Müdürü Ahmet Taş ve ekibinin işlemesini sağlayacağı dişliler tek başına elektrik-su-doğalgaz gibi altyapı hizmetleri olmayacak. Bölge Müdürlüğü bünyesinde 14 müdürlük ve şeflik barındırıyor. Bunun yanı sıra yaşayan bir organizma gibi olmazsa olmaz hayati organlara sahip olan Denizli OSB’nin kritik tesisleri 24 saat kesintisiz hizmet vermek zorunda.

Toplam 25 binin üzerinde çalışan için bir yaşam alanı olan bölgede temel ihtiyaçları barındıran tesislerin yanı sıra İçme Suyu Şartlandırma Dezenfeksiyon Tesisi, PAÜ Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Polikliniği, 112 Acil Servis, İtfaiye, Jandarma  gibi üniteler barındırıyor. Elbette Gümrük Müdürlüğü ve TSE Bölge Müdürlüğü ile İş-Kur ofisi gibi önemli kurumların yanı sıra 350 öğrenciye eğitim veren bir de lise mevcut. Tüm bu hizmetler de kesintisiz sürmek zorunda. Bir yandan yeni yatırımlar, bir yandan araştırma ve geliştirme çalışmaları da sürmeli. Özellikle büyük önem verilen eğitimler aralıksız gerçekleşmeli. Denizlihaber.com olarak bizler de tüm bu işlemlerin kesintisiz gerçekleşmesini sağlayan Ahmet Taş’a çalışmaları hakkında sorular yönelttik. Bölge Yönetim Kurulu’nun büyük bir güvenle işi teslim ettiği yeni kurmayın kafasında bu dev yeni ilçeyi daha da geliştirmek, tam bir yaşam alanına çevirmek isteği var…

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde ne zamandan bu yana çalışıyorsunuz?

Bölge Müdürü Ahmet Taş: “Denizli OSB’de bu yıl 20’nci yılım.  1997 yılı Ağustos’unda makine mühendisi olarak çalışmaya başladım. Önce arıtma tesisi işletmesinde çalıştım. Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde altyapı mühendisliği ve kontrolörlüğü görevlerinde bulundum. Denizli OSB’de altyapı mühendisi olarak çalıştım. 2003’te doğalgaz tesisat projemizi hazırladık ve bir yıl içinde tamamladık. O dönemde Doğalgaz İşletme Müdürü olarak görev aldım”

İşletme müdürlüğü döneminizdeki çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Bölge Müdürü Ahmet Taş: “2005 Temmuz ayında ilk kez doğalgazı OSB’de kullanmaya başladık. Bizim çalışmamız tamamlandıktan sonra bakanlarımızla BOTAŞ’a büyük baskı yaptık. Sanayicilerimiz en büyük ihtiyacı olan buharı üretebilmek için fuel-oil  kullanıyordu. Fabrikalarda buhar kazanlarının yakıt nedeniyle maliyeti çok yüksekti. Doğalgaz ise ucuzdu. İki yıl içinde bitmesi gereken hattı, biz şebekelerimizi tamamlayıp doğalgaz alımına hazır olduğumuz için hızlandırmış olduk. Bu aynı zamanda evsel kullanımı da hızlandırmış oldu. Denizli de 2007 yılında doğalgaz kullanmaya başladı”

Tüm işletmelerin kusursuz tesisatlara sahip olmasını nasıl sağladınız?

Bölge Müdürü Ahmet Taş: “O dönemde doğalgaz konusunda OSB içindeki işletmeler yeterli bilgiye sahip değildi. Biz onlar adına 30 büyük tesisin doğalgaz tesisat işini üstlendik. Onların adına işi bitirip teslim ettik. Böyle büyük bir projeye kimse imza atamamıştı. Biz herkesi memnun edecek kalitede bir tesisat yaptırdık”

İdari birimlerde ne zamandan bu yana görev alıyorsunuz?

Bölge Müdürü Ahmet Taş: “2013 yılında OSB Bölge Müdür Yardımcısı olduk. Bu kez sahadan çok idari işlerin başına geçtim. Pek çok projenin başındaydım. 2017 yılına kadar bütün tecrübeleri edindim. Hem sahada hem idari kısımda uzun süre görev yaptım. Bu nedenle bölge müdürlüğü yapmak benim adıma biraz daha kolaylaştı. Organize Sanayi Yönetim Kurulu da olağanüstü destek oldu. Bizi asla yalnız bırakmadılar. Bizlerin de burada tüm fabrikalar ile iletişimi üst seviyede. Sürekli onlar için ne yapabiliriz bunu araştırıyoruz. Ekiplerimiz sürekli işletmelerle temas halinde. Buradaki 181 firmanın tamamı ile iletişim halindeyiz”

Denizli OSB eski hızlı dönemlerine kıyasla ne durumda?

Bölge Müdürü Ahmet Taş: “Denizli OSB içinde şu anda çalışmayan sadece iki tesis var. Bunlar da bankaların ellerindeydi ve şimdi faaliyete geçmeye hazırlanıyorlar. İki – üç ay içinde çalışmaya başlayacaklardır. İnsanların akıllarında kapalı olduğu kalmış olabilir ama bu firmalar el değiştirdi. Dolayısı ile Türkiye üretimine katkı koymaya hazırlanıyorlar.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi eski hızları dönemlerini dahi geçti. Şu sıralar çalışan sayısı konusunda 2010’ları da geride bıraktık. Buradaki fabrikaların elektriklerini, sularını biz temin ettiğimiz için tüketimlerden çalışma performansını görebiliyoruz. Tüketimler maksimum düzeyde. Sadece su tüketiminde 2016 yılında bir rekor kırdık diyebiliriz. Bu tüketim de çok ürün boyandığı için arttı”

Burada öncelikli hizmetleriniz nelerdir?

Bölge Müdürü Ahmet Taş: “Burada asıl hizmetimiz sanayiciye kesintisiz elektrik, doğalgaz ve su ile diğer altyapı hizmetlerini vermek. Bunları da süreç içinde iyileştirmek istiyoruz.

Yönetim kurulumuz elektrik şebekesine ilişkin yeni bir proje hazırlattı. Olumsuz hava koşullarından etkilenmemek için elektrik hatlarını tamamen yerin altına almak istiyoruz. Bu çalışma sürüyor.

Çok büyük bir proje. Parça parça yapmayı planlıyoruz. Elektrik kesintisinin bir dakikası bile sanayiciye çok ciddi maliyetlere neden oluyor. Onu yenmek adına bu projeyi yürütüyoruz. Hatları yer altına alırken de elektriklerin kesilmemesini sağlayacağız”

Çalışan sayısı ve İş-Kur ofisinin çalışmaları hakkında bilgi verebilir misiniz?

Bölge Müdürü Ahmet Taş: “Biz daha önce İş-Kur ile protokol yaptık ve OSB içine ofis kurduk. Bu ofis sayesinde haftalık 100 kişinin üzerinde işe yerleştirme gerçekleştiriyoruz.

Daha önce iş arayanlar doğrudan fabrikaya gidemiyorlardı. Kapıda güvenlikten geçemiyorlardı. Şimdi firmaların insan kaynakları birimleri hangi elemana ihtiyaç varsa İş-Kur’a ilan veriyorlar. İş arayanlar da başvuruda bulunuyor. Biz her ikisini de buluşturuyoruz buradaki ofis sayesinde…”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı