REKLAMI GEÇ

Denizli OSB 25 yaşında

Denizli OSB 25 yaşında

Honaz sınırları içerisindeki Gürlek Mevkii’nde, yedi yıl süren kuruluş çalışmalarını 1982 yılında tamamlayarak faaliyete geçen Denizli Organize Sanayi Bölgesi 25. yılını kutluyor.

/ DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2007 Salı, 00:00

Denizli Organize Sanayi Bölgesi, 3 milyon 650 bin metrekarelik alan ve 159 sanayi parseli içerisinde, 134 sanayi tesisini barındırıyor. Denizli OSB, kurulduğundan bu yana geçen 25 yıl içerisinde istihdamını 27 bine, ihracat miktarını 450 milyon dolara, Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini de 42 bin metreküp/güne çıkardı. Üretimde tekstil ve mermerin başı çektiği Denizli OSB, Bölge Müdürlüğü’nün son yıllarda yaptığı başarılı çalışmalarla da dikkatleri çekmeyi başardı.

Denizli’nin en yeşil OSB’si

Denizli’nin en yeşil organize sanayi bölgesi olma özelliğini taşıyan Denizli OSB sınırları içerisinde 200 bine yakın dikili ağaç ve bitki çeşidi bulunuyor. Bölge Müdürlüğü bünyesinde itfaiye, sağlık ocağı, sağlık istasyonu, inşaat kontrol, idari işler, muhasebe, elektrik-su işletmesi, brifing salonu, konferans salonu ve kafeterya sanayicilere hizmet verirken, 32 milyon 658 bin KWAh/ay elektrik, 5 milyon 159 bin metreküp/ay doğalgaz kullanımı da Denizli OSB’nin tüketim kalemlerinin başında yer alıyor.

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, 25. yıl kutlamalarınıhazırladığı bir dergide topladı. OSB sınırları içinde bulunan firmaların yetkilileri ve OSB yöneticileri, yıldönümü duygularını bu dergide dile getirdi ve dergi sayesinde, güncellenmiş bilgiler de bir araya toplandı. Denizli OSB Bölge Müdürü Tanju Beştaş, “Aradan geçen 25 yıl içerisinde yapılan özverili çalışmalar sayesinde Denizli OSB’nin tüm eksikleri tamamlanmıştır. Artık Denizlili sanayicilerimizin üretimini artıracak çalışmalar yoğunluk kazanmıştır” dedi.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu ise, “Denizli OSB, 1982 yılında İl Özel İdaresi, Denizli Belediyesi, Ticaret Odası müteşebbis heyetten ayrılarak, sadece Denizli Sanayi Odası’nın hukuki ve mali sorumluluğu altında kurulma çalışmaları tamamlanmıştır. Dolayısıyla 1982 yılı bölgemizin gerçekleştirilmesi için bir başlangıç yılı olmuş, < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />Denizli Sanayi Odası’nın önderliğinde devam eden etkin, özverili çalışmalar sonucunda bugünlere gelmiştir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı