REKLAMI GEÇ

Keçeci: “Dedikoduyu bırakın, birlik olun”

Keçeci: “Dedikoduyu bırakın, birlik olun”

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, dövizin neden olduğu ekonomik krizle boğuşan sanayicinin, birçok kişi kurumla ilgili çıkarılan dedikodularla da uğraşmak zorunda kaldığını söyledi, “Zaman boş dedikoduların zamanı değil, zaman birlik olma zamanıdır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Eylül 2018 Cuma, 17:49

Dövizde yaşanan hızlı ve dengesiz hareketler, siyasi alanda yaşanan baskılar nedeniyle önemli noktalara ulaşan ekonomik kriz, dedikoduları da beraberinde getirdi. Hemen her gün piyasada zor durumda olduğu veya konkordato ilan etmeye hazırlandığı iddia edilen yeni isimler ortaya çıkıyor. İş piyasasındaki en önemli konu başlığının döviz kurları ve şirket dedikoduları Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci’nin sert tepkisini çekti.

Döviz kurlarının hiçbir ekonomistin veya devlet sorumlusunun öngöremediği yerlere geldiğini belirten Keçeci, “Yurt dışındaki güçler gerçekten de inanılmaz baskılarla ekonomi düzenimizi yerinden oynattılar. Bankalarımız da bu etkileşimden nasibini aldı ve ekonomiye yani üretime katkıyı yerinde ve zamanında yapamaz oldular. Devlet de bu arada imkanları doğrultusunda tedbirler alıyor ve ekonominin toparlanmasına çare arıyor, aramak zorunda olduğunu da görüyor; ancak bu aşamada ne yazık ki alınan tedbirler derdimize tam olarak derman olmuyor” dedi.

Bu ülke bizim, bu sermaye ve yarattığımız bu değerler bizim” diyen Keçeci, yaratılan bu değerleri kaybetmeden riskli dönemi aşmak zorunda olduklarını kaydetti. Keçeci, “İşte bu yüzden tüm imkanlarımızı seferber ederek ve devletin yarattığı imkanları da kullanarak mücadele etmek zorundayız” dedi.

Sanayiciler olarak bu duygu ve düşüncelerle hareket ettiklerini, ancak son günlerde kamuoyunda birçok şahıs ve şirketlerle ilgili yersiz dedikoduların çıkarıldığına üzülerek şahit olduklarını anlatan Keçeci, “Şirketlerimizin böyle bir dönemde bu tarz asılsız iddialarla uğraşması; bu iddialar için enerji tüketmesi çok yazık. Masum görünen dedikodular bir taraftan bankaları tedirgin ederken diğer taraftan o şahıs veya şirketin itibarını yok ederek ticaretlerini engellemektedir. Bizim sanayiciler olarak en çok bu dar ve zor zamanlarda birbirimize yardım etmemiz ve destek olmamız gerekirken zamanımızı ve enerjimizi asılsız söylentiler için harcamamız kimsenin yararına olmamaktadır. Zaman dedikodu yapma zamanı değil; zaman birlik olma zamanıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı