REKLAMI GEÇ

DSO Başkanı Keçeci yeni asgari ücreti değerlendirdi

DSO Başkanı Keçeci yeni asgari ücreti değerlendirdi

Yeni asgari ücret yüzde 26.05 oranında artırıldı ve 2 bin 20 lira olarak belirlendi. 417 liralık zam beklentileri karşılamasa da çalışan kesimi sevindirdi. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, belirlenen asgari ücretle ilgili olarak çalışan kesim için sevindiklerini, ancak buna vermek durumunda olan işveren için de üzüldüklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Aralık 2018 Salı, 12:33

2019 yılında uygulanacak asgari ücret belli oldu. Bekar ve çocuksuz bir işçinin eline aylık 2 bin 20 TL geçecek. Böylelikle asgari ücrete yüzde 26.05, yani 417 TL zam yapılmış oldu.

Belirlenen ücret çalışan kesim açısından beklentilerin altında yer alsa da 417 liralık artış sevindirdi. Yeni asgari ücretin işveren kesimindeki yankılarını Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci değerlendirdi.

“Her şeyden önce hayırlı olsun” diyen DSO Başkanı Keçeci, bugünün koşullarında asgari geçimde zorlanan insanların durumunun ortada olduğunu, şartlarının ağır ve zor olduğunu söyledi.

Diğer taraftan ise bu ücreti verecek olan sanayi kesiminin de ortaya çıkan masrafları kaldırmasının güç olduğunu dile getiren Keçeci, “İşveren bugün için istese de ekonomik koşullar nedeniyle asgari ücreti ödemekte zorlanacaktır. zaten, elektrik, doğalgaz ve faizlerin yüksekliği, maliyetleri ciddi oranda şaşırttı. Böyle bir ortamda asgari ücretin bu noktada belirlenmiş olması, işveren dünyasını, özellikle de emek yoğun bir sektör olan tekstili zorlayacaktır” dedi.

Asgari ücretle yaşayan insanların şartlarının zorluğu nedeniyle durumlarını saygıyla karşıladığını dile getiren Keçeci, “İşveren bu ücreti karşılayacaktır. Ancak, bunu karşılamakta güçlük çekilmesi halinde, istihdamda sorunların ortaya çıkması da kaçınılmaz olacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı