REKLAMI GEÇ

Denizli sanayicisi kükreyerek isteyecek

Denizli sanayicisi kükreyerek isteyecek

Bugüne kadar, boynu bükük, Denizli için bir şeyler isteyen sanayici, artık ağlayarak değil gücünü ve ürettiklerini ortaya koyarak isteyecek. DSO Başkanı Müjdat Keçeci, “Biz haklıyız. Üretiyor, istihdam ediyor, ihraç ediyor. Hakkımızı istiyoruz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 17 Nisan 2007 Salı, 00:00

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli sanayisinin 2006 yılı verilerini değerlendirdi ve Denizli’nin gücünü ortaya koydu. Keçeci, toplantıdaki tavrı ile Denizli sanayisinin bundan sonra, ağlayarak değil, gücünü rakamlarla göstererek yetkililerden istekte bulunması gerektiğini gösterdi.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Keçeci, “Denizli gücünü rakamlarla ortaya koyuyor. Denizli ile ilgili olarak diğer illerle olan farklarımızı sürekli söylemek, anlatmak ve birilerinin dikkatini çekmek zorundayız. Bunun için DSO Başkanı olarak ben, kentimiz ile ilgili tüm bilgileri gittiğim her yerde rakamlarla ve grafiklerle ortaya koyuyorum. 2006 yılında, Denizli’de 305 milyon dolarlık yatırım yapılmış. Bugüne kadar, en büyük yatırımını 2002’de yapan Denizli, o sene 440 milyon dolarlık yatırım yapmış ve 6 bin 130 kişi istihdam etmiş. 2006’daki 305 milyon dolarlık yatırımın da büyük bir istihdam yaratacağı düşünülüyor. Denizli kayıtlı istihdamda, 136 bin çalışanı ile 11. sırada. Bizim arkamızda Gaziantep ve Kayseri var. Denizli’nin ihracatta 1 milyar doları aşan iller arasında gösteriliyor ancak, biz Denizli’nin 2.2 milyar dolar ihracat yaptığına inanıyoruz. Denizli artık, hayvancılık, enerji ve alt yapı yatırımlarında da çok iyi durumda. 2002’den sonra inişte olan yatırımlar, 2006’da yukarı çıkmaya başladı. Denizli artık farklı sektörlerde büyümeye karar verdi. Denizli kendisini farklı yerlerde arıyor ve buluyor. Denizli için bakanlardan ya da Başbakan’dan yol, su, enerji isterken, bunları gösteriyorum. Denizli’nin ihracat hızı, Türkiye’nin ihracat hızından daha hızlı. Türkiye 3 büyürken, Denizli 5 büyüyor. Biz boşuna istemiyoruz. Biz hakkımızı istemeliyiz. Biz haklıyız. Üretiyor, istihdam yaratıyor ve ihraç ediyoruz. Siyasi iktidar, bunları yaptığımız için bizim isteklerimizi yapmalıdır. Yoksa, kimse bize garip duruyoruz diye bir şey vermez” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı