REKLAMI GEÇ

Denizli ürünleri ilgi odağı oldu

Denizli ürünleri ilgi odağı oldu

Güney Ege Kalkınma Ajansı, YÖREX Fuarı’nda açtığı stantlarda Denizli, Aydın ve Muğla’nın yöresel ürünlerini tanıttı. GEKA stantları, başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ekim 2016 Cuma, 14:44

Yöresel ürünlerin markalaşması ve ticari değer kazanması yolunda önemli bir buluşma noktası haline gelen, bunun yanında üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım, gıda, sanayi ürünleri ve el sanatlarının tanıtılması için düzenlenen YÖREX Fuarı’na Aydın, Denizli ve Muğla’nın oda ve borsaları ile birlikte yöresel ürünler üreten üreticiler katıldı.

Antalya Expo Fuar Merkezi’nde, 26 Ekim’de başlayan ve 30 Ekim’e kadar sürecek olan YÖREX Fuarı’nda GEKA’nın açtığı 150 (90+60) metrekarelik 2 stant alanında, Ege’nin yöresel ürünlerinin tanıtımını yapan katılımcılar, ziyaretçilere taze kavrulmuş Denizli leblebisi, Denizli’ye özgü dondurmalı helva, Denizli’den organik bitki çayları ikram ettiler. Ayrıca havlu, bornoz ve ev tekstili ürünleri, Buldan’ın geleneksel dokuma ürünleri, Osmanlı’dan günümüze gelen bir zanaatin devamı olan Yatağan Bıçakları, heybet ve asaletin simgesi efelerin kostümünün ayrılmaz parçası körüklü çizme sergilendi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Güney Ege’nin coğrafi işaret tescili almış ve sicil başvurusu yapılmış ürünlerini yakından inceleme olanağı buldu. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, YÖREX Fuarı’nın yöresel ürünlerin markalaşması, ticari değer kazanması ve tanıtılması açısından doğru adres olduğunu, ayrıca ülkemizde yöresel ürünlerin tescillenmesi ve markalaşması yolunda bir bilincin oluşmasında da söz konusu fuarın önemli adımlar attığını söyledi.

Aydın, Denizli ve Muğla’nın coğrafi işaretli ürünleriyle ve yaptığı tescil başvurularıyla Türkiye’de bu alanda öncü bir bölge olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu; doğal güzellikleri, tarımı, sanayisi, kültürü ile farklı lezzetler sunan Güney Ege’nin markalaşma çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı