REKLAMI GEÇ

Borçlu mükelleflere yeni imkan

Borçlu mükelleflere yeni imkan

Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile ilgili olarak Denizli’deki mali müşavir ve muhasebecilere seminer verdi. Seminerde bazı borçların daha düşük gecikme zammı ve taksitlendirmeyle ödeme kolaylığı konusunda bilgiler aktarıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Haziran 2017 Çarşamba, 12:52

Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda (SMMMO) düzenlenen seminere Denizli Vergi Dairesi Başkanvekili Hasan Öztaş, SGK Denizli İl Müdürü Abdullah Mersin, Gelir İdaresi Grup Müdürleri Yusuf Malkoç ve Recep Ömeroğlu ile mali müşavir ve muhasebeciler katıldı.

27 Mayıs’ta yürürlüğe giren ve bazı borçların yeniden yapılandırılmasını öngören 7020 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile ilgili katılımcılara bilgi verildi.

Denizli Vergi Dairesi Başkanvekili Hasan Öztaş, yürürlüğe giren yeni kanunla vatandaşların kamuya olan borç yükünün azaltılmasının hedeflendiği, borçların taksitler halinde ödeme imkanı sunulduğunu belirterek, “Kanundan yararlanan vatandaşlarımız yıllık yüzde 16.80 oranında gecikme zammı ödemek yerine yıllık yüzde 3-4 gibi düşük oranda bir tutar ödeyerek veya peşin ödeme halinde yüzde 1 gibi bir oranla borcunu ödeme imkanına kavuşacak” dedi.

KİMLER YARARLANABİLECEK?
Seminerde SGK Denizli İl Müdürü Abdullah Mersin ve Gelir İdaresi Grup Müdürü Yusuf Malkoç yaptıkları sunumla, mali müşavir ve muhasebecilere kanunla ilgili bilgiler verdi. Sunumda, mali müşavir ve muhasebecilerin, mükelleflerini kanunla ilgili bilgilendirmeleri ve bu yapılandırmadan yararlanmalarını sağlamalarının önemine işaret edildi. Yapılan açıklamada; 31 Mart 2017 tarihinden öncesine ilişkin Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi, KDV, ÖTV gibi tüm vergilerin bu kanuna göre ödenebileceği belirtildi. 7020 Sayılı Kanun hükümlerinden yararlanmak isteyen borçluların, 30 Haziran 2017 tarihine kadar ilgili vergi dairesine başvurmaları veya www.gib.gov.tr adresi üzerinden başvuru yapabilecekleri, bu sürenin uzatılmasının mümkün olmadığı kaydedildi. Peşin veya ilk taksit ödemelerinin 31 Temmuz 2017 Pazartesi günü bitimine kadar yapılması gerektiği ifade edildi.

Katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile sona eren seminerde, Denizli Vergi Dairesi Başkanvekili Hasan Öztaş, bundan önceki yapılandırılmalarda gösterdikleri katkılardan dolayı Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Osman Horzum’a teşekkür belgesi verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı