REKLAMI GEÇ

Denizlili mermerciler MARBLE 2016’ya damga vurdu

Denizlili mermerciler MARBLE 2016’ya damga vurdu

Dünyanın en önemli mermer temsilcilerini bir araya getiren İzmir MARBLE 2016’ya Denizli’den katılan 78 firma, tam anlamıyla görsel showa imza attı. Doğal taşlarla bezenmiş tarih kokan bağ evleri, doğal taşın ahşapla bütünleştiği sarkıtlar, ışıklandırılmış dış mermer yüzeyler ile fuara damgasına vuran Denizlili mermerciler, yine fuarın ilgi odağı idi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 25 Mart 2016 Cuma, 11:56

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen MARBLE Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı, 22. kez kapılarını açtı. 32 ülkeden 193’ü yabancı bin 103 firmanın bin 700 stantta ürünlerini sergilediği fuarda, Denizli 78 firma ile temsil edildi.

denizli-izmir-mermer-fuarinda-denizli-showu-mehmet-hikmet-celikkol

FUARDA DENİZLİ SHOW
Fuara katılan 78 Denizlili mermerci, ürünlerini sergiledikleri gösterişli stantlarıyla göz doldurdu. Denizli firmalarının fuarlarda showları ile dikkat çektiğini söyleyen Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanı Mehmet Hikmet Çelikkol, “Dünyanın en büyük traverten rezervine sahip Denizli, traverten kalitesi ile de kendini ispatlamış durumda. 22. kez katıldığımız MARBLE fuarında artık tanıtım ve müşteri avından çok, ‘biz burdayız’ showu yapıyoruz. MARBLE 2016’da da denizli showunu yapıyor. Fuarda en çok firma ile temsil edilen 2. il Denizli” dedi.

denizli-izmir-mermer-fuarinda-denizli-showu-ic

“MORALİMİZ YÜKSELDİ”
MARBLE 2016’da geçtiğimiz yıllara göre katılımcı sayısının artmasına rağmen, yaşanan terör olayları nedeniyle özellikle yabancı ziyaretçi sayısında ciddi azalma görüldü. Ankara’daki patlamalar nedeniyle yabancı ziyaretçilerin rezervasyonlarını iptal ettirdiğini söyleyen Çelikkol, “Terör olayları nedeniyle MARBLE 2016’da beklentimiz çok yüksek değildi. Ama ilk gün resmen hayal kırıklığına uğradık. Geçtiğimiz yıllardaki ilgi yoktu. Ama ikincisi gün, ziyaretçi sayısı artınca yüzümüz biraz güldü. Ama yine de beklentimizin altında bir katılım var” diye konuştu.

“DOĞAL TAŞLA YAŞAM ŞEKLİNİZ DEĞİŞECEK”
Doğal taşın artık yaşamın her alanına girdiğini ve ahşabın bile yerini aldığını belirten Dernek Başkanı Mehmet Hikmet Çelikkol, “Artık ahşap görünümlü mermer bile yapıyoruz. Bunu stantlarımızda da görebilirsiniz. Ben, Denizlililere doğal taşı kullanmalarını tavsiye ederim. Çalıştıkları mimar ve mühendislere mutlaka doğal taşı önersinler. Daha sağlık olduğunu ve yaşam şekillerinin değiştiğini görecekler” dedi.

denizli-izmir-mermer-fuarinda-denizli-showu-selahattin-cinar-1

“BEKLENTİMİZİN ALTINDA”
Ege Mermer İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Selahattin Çınar ile yeni kurulan Denizli Doğal Taş Makine ve Teknolojileri Üreticileri Derneği Başkanı Himmet Konyalıoğlu da fuarı değerlendirdi.

Konyalıoğlu, “Bir çok müşteri bizi arayıp terör saldırılarını sordu. Yaşanan olaylar nedeniyle rezervasyonlarını iptal ettirenler var. Terör nedeniyle katılımcı değil ama ziyaretçi sayısı yönüyle fuar beklentimizin altında gerçekleşti” dedi.

denizli-izmir-mermer-fuarinda-denizli-showu-himmet-konyalioglu

“FUARA İLGİ SEVİNDİRİCİ”
Fuara katılan 300 temsilciden 90’ının derneklerinin üyesi olduğunu anlatan Konyalıoğlu, “Sektör olarak fuarlarda bu yıla kadar hep açık alanlarda stantlar verirlerdi. Bu yıl stantlarımızın üzerini kapatılmasını sağladık. Önümüzdeki yıl ise kapalı bir holde stant açılması için baskı yapacağız. Ama yinede katılımdan memnunuz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı