REKLAMI GEÇ

DENSER’İN ticaret hacmi yüzde 195 arttı

DENSER’İN ticaret hacmi yüzde 195 arttı

Denizli Serbest Bölgesi (DENSER) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Yıldırım, bölgedeki ticaret hacminin 2009 yılının ilk 5 ayında yüzde 195 arttığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 18 Haziran 2010 Cuma, 18:18

Vali Yavuz Erkmen, bir grup bürokrat ve işadamıyla DENSER?de incelemelerde bulundu. İncelemelere Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, Ticaret Odası (DTO) Meclis Başkanı Mehmet Gökçe, Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (DETKİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Ticaret Borsası (DTB) Başkanı İbrahim Tefenlili, Vergi Dairesi Başkanı Ali İhsan Tunçağıl ve sivil toplum kuruluşu başkanları katıldı.

Katılımcılara DENSER hakkında bilgi veren Genel Müdür Yıldırım, serbest bölgelerin ülkenin siyasi sınırları içinde olmasına rağmen gümrük hattı dışında sayıldığını, geçerli ticari, mali ve iktisadi alanlara ilişkin hukuki ve idari düzenlemelerin uygulanmadığı veya kısmen uygulandığını, sınai ve ticari faaliyetler için daha geniş teşvikler tanındığı ve fiziki olarak ülkenin diğer kısımlarından ayrılan yerler olarak tanımlanabileceğini söyledi.

DENSER’in 2002 tarihinde ticari faaliyete başladığını ifade eden Yıldırım, “Bölgemizin toplam alanı 538 bin 285 metrekaredir. Başlıca faaliyet konularımız iplik, tekstil, metal, tekstil boyası ve cam yan sanayisidir. 2010 yılı itibariyle 23 firmamız faaliyet gösteriyor. Serbest bölgemizin 2009 yılı toplam ticaret hacmi 33 milyon dolar olarak gerçekleşti. 2010 yılı ilk 5 aylık ticaret hacmimiz 24 milyon dolara ulaşarak, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 195 oranında arttı.? diye konuştu. Serbest bölgelerin sağladığı teşvik ve avantajlar hakkında bilgi veren Adnan Yıldırım, bütün avantajlarına rağmen şirketlerin bölgeye ilgisinin az olmasından yakındı.

Vali Erkmen ise kamuoyunun dikkatini serbest bölgeye toplamak istediklerini söyledi. Hedeflerinin serbest bölgeyle organize sanayi bölgelerini hayata geçirmek olduğunu dile getiren Erkmen, “Buraların verimsiz ve kapasitesinin çok altında çalışması bizi çok üzüyor. Faal olmalarını istiyoruz. Kamuoyunda, serbest bölgelerin eski cazibesini yitirdiği şeklinde bir imaj var. Aslında eski canlılığı kadar olmasa da normal yerlere göre avantajları var. Denizli ve çevresindeki yatırımcıları, burayı görmeye ve yatırım yapmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Vergi Dairesi Başkanı Tunçağıl’da serbest bölgelerin diğer sanayi bölgelerine göre vergi avantajlarını örneklerle anlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı