REKLAMI GEÇ

DETKİB’DE KOCASERT BAŞKAN

DETKİB’DE KOCASERT BAŞKAN

DETKİB’in tek adaylı olağan genel kurulu yapıldı. 96 üyenin oy kullandığı genel kurulda, Başkan Adayı Süleyman Kocasert ve yönetimi göreve getirildi.

/ DENİZLİHABER / 28 Nisan 2010 Çarşamba, 18:16

Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin olağan genel kurulu, DETKİB’de yapıldı. Sakin ve huzurlu bir biçimde, az sayıda DETKİB üyesinin katılımı ile gerçekleştirilen genel kurulda, divan başkanlığını Abdülkadir Uslu yaptı. 96 üyenin hazır bulunduğu genel kurulda, tek aday vardı. Genel kurulda, daha önce başkan adayı olduğunu açıklayan Oğuzhan Katrancı ile güçlerini birleştiren Süleyman Kocasert, DETKİB üyelerinin karşısına tek başkan adayı olarak çıktı.

Denizli İhracatçılar Birliği ismi
15-20 gün içinde asılacak
TİM Yasası’ndaki değişiklik nedeniyle, ilk kez 4 yıl görev yapmak üzere yönetimini belirleyen DETKİB’in genel kurulunda ilk konuşmayı, DETKİB başkanlığını 3 ay yürüten Hüseyin Memişoğlu yaptı. Memişoğlu, konuşmasında, DETKİB’in adını 15-20 gün içerisinde Denizli İhracatçılar Birliği olarak değiştireceklerini ve yeni levhalarını asacaklarının müjdesini verdi. DETKİB üyelerine, verilen eğitimlere katılmaları çağrısında bulunan Memişoğlu, kendi firmasının daha önce para verip aldığı bir belgenin parısını, DETKİB’in düzenlediği eğitimler sayesinde öğrendiği devlet yardımları ile geri alabildiğini söyledi. DETKİB binasına bayrak direği diktiklerini, Atatürk’ün bir sözünü bina girişine yazdırdıklarını ve DETKİB’e mescit yaptırdıklarını ifade eden Memişoğlu, görev süresi boyunca, bakır kablo, mermer vs. gibi sektörlerin temsilcileri ile görüşerek, ihracatlarını DETKİB üzerinden yapmalarını sağladıklarını ve böylece birliğin gelirlerini artırdıklarını belirtti.

Denizli için simge aranıyor
Önümüzdeki sene Heimtekstil Fuarı’nda, Denizli’yi temsilen 30-35 metrekarelik bir info salonu yapmayı planladıklarını ifade eden Memişoğlu, markalaşma çalışmalarından da bahsetti. Memişoğlu, “Denizli isminin marka olması için çalışıyoruz. Bunun için Denizli’yi anlatacak kalıcı bir simge arıyoruz. Denizli’de üretilen mallara, bu simgeyi ya da logoyu takalım ki Denizli ismi bir marka olsun. Havlu bornozda, toptancının yanı sıra tüketicinin de aklına Denizli gelsin” dedi. Memişoğlu, 3 hedefleri olduğunu belirterek, “Birincisi üretmek, ikincisi ihracat, üçüncüsü de istihdam. 2002 yılında, Denizli’de tekstildeki istihdam 51 bin iken bu rakam 2010’da 34 bine düştü. Biz, 54 bin ülkeye ve 2.5 milyon insana ulaşabilen bir birliğiz. Bunun için hedeflerimizi yerine getireceğiz” dedi.

Memişoğlu’nun konuşmasının ardından, üyelere, daha önceden gönderilen 2009-2010 Çalışma Raporu, 2009 yılı bilanço, gelir gider hesapları, denetim kurulu raporu okunmadan oylandı ve kabul edildi. Yönetim ve denetim kurulunun ibrasının ardından, 2010 yılı bütçe ve iş programları da oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra DETKİB üyeleri dilek ve temennilerini sundu. DETKİB Üyesi Nevzat Özel, pamuk ve pamuk ipliği ile ilgili problemlerin sürdüğünü belirterek, bu konunun biran önce DETKİB yönetimince ele alınmasını istedi. DETKİB Üyesi Abdülkadir Uslu, sanayicinin geldiği noktanın, tüm sıkıntılara ve krizlere rağmen kötü bir nokta olmadığını ifade ederek, “Birlikte yaşama kültürünü öğrenirsek, Türkiye’nin dünyanın yıldız ülkelerinden biri olmasının önünde hiçbir engel yoktur” dedi. DETKİB Üyesi Kazım Arslan da İzmir Limanı’nda karşılaştıkları sorunlardan bahsetti. İzmir Liman İşletmesi’nin özelleştirilmesi nedeniyle yaşadıkları sorunların çözümü için DETKİB yönetimini harekete geçmeye çağıran Arslan, kur ve enerji fiyatları konusunun da gündeme getirilmesini istedi.

Yeni yönetim neler yapacak?
DETKİB Başkanı Adayı Süleyman Kocasert, tek aday olduğu için teşekkür konuşmasını seçimlerden önce yaptı. Oscar törenlerinde yapılan teşekkür konuşmalarına benzer bir konuşma yapan Süleyman Kocasert, anne ve babasından, DETKİB yönetimine aday olup daha sonra egosunu bir yana bırakarak, birlik ve beraberlik için kendisine destek veren Oğuzhan Katrancı’ya kadar birçok kişiye teşekkür etti. “Çok büyük hayallerimiz var” diyen Kocasert, “Yeni pazarlara açılmanın yanı sıra, zayıf kaldığımız eski pazarlarla ilgili de tedbirler alacağız. Üyelerimizle fuar tarihlerini paylaşacağız. Zaman zaman ekonomik bülten çıkarıp bunu üyelerimize göndereceğiz. Bir dergi çıkarmayı planlıyoruz. Eğitimler düzenleyeceğiz. Birliğimizin gelirlerinin artması için çalışacağız” dedi.

DETKİB üyelerine “Ne olur bize sahip çıkın” diye seslenen Kocasert, “Fikir ve görüşleriniz ile sorunların yanı sıra çözüm önerilerinizi de masaya getirin. Bize inanın. Genciz, kusurlarımız olursa bizi hoşgörün. Biz, gideceğimiz limanı da biliyoruz, rüzgarımız da var. Yeter ki siz arkamızda olun” dedi.

Kocasert’in konuşmasının ardından, 609 üyesi bulunun DETKİB’de, oy kullanma yetkisine sahip 213 üyeden, genel kurula katılan 96’sı oy kullandı. Oy kullanın üyelerin çoğunun oyunu alan DETKİB’in yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Başkan Süleyman Kocasert, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Baykent, Sedat Demirden, İbrahim Uzunoğlu, Mustafa Küçüker, Hüseyin Memişoğlu, Arif Şensöz, Veli Oğuz, Oğuzhan Katrancı, Murat Tosunoğlu ve Ahmet Zora. DETKİB’in denetim kurulunda ise Atilla Demireren, Ömer Gök ve Fevzi Uslu yer aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı