REKLAMI GEÇ

Dev zirve

TGSD yönetim kurulu üyeleri ve eski başkanlarının bir araya geldiği periyodik yönetim kurulu toplantısı Denizli Basma ve Boyama Sanayi’nde yapıldı. Toplantıda tekstil dünyasının önemli simaları bir araya geldi.

/ DENİZLİHABER / 17 Eylül 2007 Pazartesi, 00:00

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği periyodik yönetim kurulu toplantısı Denizli Basma Sanayi’nde yapıldı. Yönetim kurulu üyeleri ve eski başkanların buluştuğu toplantıda tekstil sektörünün sorunları ve Türkiye’nin ekonomik durumu ele alındı.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ahmet Nakkaş, TÜİK’in, tekstil sektörünün küçülmesine yönelik öngörüsünün asılsız olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin büyümesinin üretime bağlı olduğunu söyleyen Nakkaş, ülkemizin ithalata dayalı büyümeyi hazmedemeyeceğini de sözlerine ekledi.

“Girdi maliyetleri düşürülmeli”

Ülkemizde 20 Milyon insanın yoksulluk sınırının altında yaşadığını belirten Ahmet Nakkaş, artık tüketim toplumu olmaktan çıkıp, üreten bir toplum olmamız gerektiğinin altını çizdi. Nakkaş, “Bunu engelleyebilmek için istihdamın önünü açmaya yönelik önlemler alınmalıdır. Üretimde girdi maliyetlerinin düşürülmesi gerekiyor. Avrupa Birliği ülkeleriyle rekabet edebilmemiz için onların üretim şartlarını yerine getirmek zorundayız. 4 yılda girdi maliyetleri %42 oranında arttı. Öncelikli hedefimiz girdi maliyetlerini düşürmektir” diye konuştu. Ülkemizdeki tekstil üretiminin AB’deki Pazar payının %9’unu oluşturduğunu belirten Nakkaş, bu oranın artırılabilmesi için bazı çalışmalar yapmakta olduklarını da vurguladı. Tekstil Sektörünün Türkiye için büyük bir önem arz ettiğini dile getiren Ahmet Nakkaş, sektörün sosyal açıdan sağladığı faydalara da değindi. Nakkaş, “çalışanlarlın %85’inin bayan olması nedeniyle de sektörün, sosyal bir yönü bulunmaktadır. Ülkemizdeki kadın nüfusunu üretime katan en önemli alanlardan bir, hiç şüphesiz tekstildir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı