REKLAMI GEÇ

DİB için ilk adım atıldı

DİB için ilk adım atıldı

DETKİB yönetimi hafta sonu Ankara’da bakanları ziyaret etti. Bakan Zafer Çağlayan ve Selma Aliye Kavaf’la görüşen DETKİB yönetiminin gündeminde ise Denizli İhracatçılar Birliği konusu vardı.

/ DENİZLİHABER / 22 Haziran 2010 Salı, 16:59

DETKİB yönetimi Cumartesi günü Ankara’ya giderek Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ı ziyaret etti. Bakanların yanında müsteşar yardımcılarıyla da görüşen DETKİB yönetiminin gündeminde ise Denizli İhracatçılar Birliği konusu vardı.

Yapılan görüşmelerde, Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin Denizli İhracatçılar Birliği olması, İhracatımızın Genel Değerlendirmesi ve Denizli’ye olan etkileri ve “Made In Denizli” projesi hakkında görüşmelerde bulunuldu. Bakanlarda, Denizli’de tekstil ve konfeksiyon sektörü dışında, mermer, bakır, kuruyemiş, kablo gibi diğer sektörlerden de ihracat yapıldığı ve bu ihracatın DETKİB kayıtlarından geçmesinin büyük bir önem arzettiği, daha önce yapılan Birliğimiz adının Denizli İhracatçılar Birliği olarak değiştirilmesi ve tüm sektörlerden yapılan ihracatın kayıtlarımızdan geçmesine ilişkin başvurumuzun acilen sonuçlandırılması hususu bir kez daha hatırlatmış ve Denizli’de kurulu olan İhracatçılar Birliği’nin bir an önce Denizli’deki tüm sektörlerdeki ihracatçılara hizmet verebilir hale gelmesinin sabırsızlıkla beklendiği ifade edildi. Ayrıca, ilimizin marka şehir olması konusunda yaptığımız ön girişimlerle de ilgili olarak “Made In Denizli” konusunda yapılan çalışmalar hakkında bakanlara bilgi verilerek ve bu projeye destek vermeleri talep edildi. Bakanlarda bu girişimin, çok yerinde ve doğru bir çalışma olduğu, geliştirilmesinin Denizli başta olmak üzere ülkemiz ihracatına da olumlu katkıları olacağına inanıldığı konusunda görüş belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı