REKLAMI GEÇ

Dış ticaret verileri açıklandı

Dış ticaret verileri açıklandı

TUİK, 2018 Haziran Ayı dış ticaret istatistiklerini açıkladı. Denizli, Türkiye geneli en fazla ihracatın gerçekleştirildiği 8. il olurken, ithalatta 11. sırada yer aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Temmuz 2018 Salı, 15:25

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2018 yılının Haziran Ayı dış ticaret İstatistiklerini yayımladı. TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ, Denizli’de ihracatın yüzde 9, ithalatın ise yüzde 3 arttığını açıkladı.

TÜİK ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; Haziran ayında Denizli Türkiye genelinde en fazla ihracatın gerçekleştiği 8. il olurken, ithalatta da 11. sırada yer aldı.

EN FAZLA İHRACAT YAPILAN ÜLKE İNGİLTERE
Denizli’den, en fazla ihracat yapılan ülkenin İngiltere olduğunu belirten Yücedağ, “İngiltere’yi sırasıyla 22 milyon 837 bin dolar ile Almanya ve 17 milyon 276 bin dolar ile İtalya izledi. En fazla ihracatı yapılan fasıl ise dokunabilir maddelerden hazır eşya; takımlar, kullanılmış giyim ve dokunmuş diğer eşya; paçavralar oldu” dedi.

EN FAZLA İTHALAT YAPAN ÜLKE RUSYA
Denizli’ye, en fazla ithalat yapan ülke Rusya Federasyonu olduğunu söyleyen Yücedağ, “Bu ülkeden yapılan ithalat 41 milyon 636 bin dolar olarak gerçekleşti. Rusya Federasyonu’nu sırasıyla 18 milyon 860 bin dolar ile Kazakistan ve 14 milyon 559 bin dolar ile Bulgaristan izledi.En fazla ithalatı yapılan fasıl bakır ve bakırdan eşya oldu Bu fasılı; pamuk, pamuk ipliği ve pamuklu mensucat ve demir ve çelik fasılları izledi” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı