REKLAMI GEÇ

Dış ticarete TEB’den destek

BNP Paribas ile stratejik ortaklık geliştiren TEB’in, işadamlarına yönelik olarak düzenlediği, Dış Ticaret Semineri, Denizli Anemon Otel’de gerçekleştirildi.

/ DENİZLİHABER / 20 Haziran 2007 Çarşamba, 00:00

Türk Ekonomi Bankası (TEB), müşterilerine global açılım sağlamak amacıyla, ortağı ve dünyanın en büyük altında bankası BNP Paribas’ın uluslararası deneyiminden en verimli şekilde yararlanmaya devam ediyor.
 

TEB, BNP Paribas’ın 5 kıtada 50’yi aşkın ülkeye yayılmış olan ve Türkiye’de de TEB bünyesinde İstanbul, İzmir ve Adana’ya ek olarak Mayıs ayı itibariyle Ankara’da hizmet vermeye başlayan Trade Center’lar danışmanlığında, Denizli’de Dış Ticaret Semineri düzenledi.

Denizlili işadamlarına dış ticarette mevzuat ve teknik bilgilerin aktarıldığı seminer, Denizli Anemon Otel’de verildi. Dış ticaretle ilgilenen işletmelere dış ticarette kullanılan bankacılık enstrümanları hakkında bilgilerin verildiği seminere, konuşmacı olarak TEB Factoring Genel Müdürü Çağatay Baydar ve TEB Dış Ticaret Merkezi Yöneticisi Burak Akter katıldı.

‘Sağlam satış, sağlam evrak ve doğru dokümantasyona dikkat’

Denizlili işadamlarının yoğun ilgi gösterdiği seminerde konuşan TEB Factoring Genel Müdürü Çağatay Baydar, KOBİ’lerin özellikle ihracatla ilgili işlerinde, finans kuruluşlarını devreye sokması gerektiğini söyledi. Baydar, “TEB Factoring olarak biz size finansal destek veren bir kuruluş değiliz. Size danışmanlık yaparak, yol göstererek, muhbirlik yaparak malınızın bedelinizi almanızı sağlıyoruz. Gerektiğinde, müşterinizi size malınızın bedelini ödemesi için sıkıştırıyoruz. KOBİ’lerin TEB Factoring gibi kuruluşları devreye sokması gerekir. Çünkü, müşteriniz karşısında BNP Paribas gibi güçlü bir kuruluş görüyor ve kolay kolay sorun çıkarmıyor” dedi. Türkiye’de finans sektörünün henüz gelişmekte olduğunu kaydeden Baydar, “Türkiye’de kredi satışları için sigorta yok. TürkHal esnaflarından iye’deki bilgi hazinesi çok kısıtlı. Finans sektörü henüz gelişiyor. İhracatta en çok dikkat etmeniz gereken şeyler sağlam satış, sağlam evrak ve doğru dokümantasyondur” dedi.

‘KOBİ’lere yöneleceğiz’

Konuşmasında, TEB Factoring hakkında da bilgi veren Baydar, “TEB Factoring, ürünü tanıtma, factoring ile ticari etkinliği artırarak kaliteli hizmet sunma ve müşteri memnuniyetinin yaratılmasına katkıda bulunmak amacında. TEB Factoring olarak ciromuzun yüzde 25’ini ihracat üzerine yaptığımız factoring çalışmalarından yapıyoruz” dedi. TEB Factoring’in 2007 iş planını aktaran Baydar, “Bu sene müşteri sayımızı artırmak ve kobilere yönelme amacındayız. Küçük boyutlu işlemler yapmak istiyoruz. Factoring’in görevi, Anadolu’da büyümeye çalışan şirketlere destek vermektir. Factoring, özüne dönmeli ve hedef kitlesine yönelmelidir” diye konuştu.

‘Riskleri doğru algılamalısınız’

Dış ticaret terimleri, akreditif tipleri, teslim şekilleri, factoring, dış ticarette istenen belgeler gibi konularda detaylı bilgilerin verildiği seminerde konuşan TEB Dış Ticaret Merkezi Yöneticisi Burak Akter, Denizli’nin ihracat konusunda bölgenin lider ili olduğunu belirtti. Akter, “Denizli, büyük ölçüde kendi iç dinamikleri ile sergilediği hızlı ve başarılı gelişme sonucu dikkatleri üzerine çekti. Son yıllarda gelişme ve sanayileşmenin konuşulduğu her platformda Denizli mucizesinden söz ediliyor. 17 yıl önce Denizli’den yapılan ihracat sadece 1 milyon dolar iken bugün 2 milyar dolar civarında ve ilin tekstil ve konfeksiyon ihraç ürünlerinin en büyük kalemlerini oluşturan havlu ve bornoz ihracat miktarı, Türkiye’nin bu iki kalemde toplam ihracatının yüzde 50’sini aşıyor. TEB olarak, Denizli’nin bu çıtayı daha yükseltmesine destek vermek için buradayız” dedi. Akter, dış ticarette riskleri doğru algılamanın önemli olduğuna dikkat çekti.

TEB’in desteği sürecek

Müşterilerine dış ticaret konusunda önemli destekler sağlayan TEB, Dış Ticaret Merkezleri-Trade Centers-aracılığıyla ithalat ve ihracat yapmak isteyen işletmelere yardımcı oluyor. TEB ayrıca 2005 yılında Cezayir’de yatırım ve iş yapan firmalara hizmet vermek için BNP Paribas El Djazair bünyesinde bir Türk masası açarak, Cezayir’le iş yapan müşterilerine Cezayir’de Türkçe hizmet vermeye başladı. TEB, müşteriler nezdinde yarattığı memnuniyet sonucu benzer hizmeti, Ukrayna’da, Mısır’da ve son olarak ta geçtiğimiz günlerde Rusya’da açılan Türk Masaları ile bu ülkelere de taşıdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı