REKLAMI GEÇ

DSO’nun mermer fuarı çıkarması

DSO’nun mermer fuarı çıkarması

Denizli Sanayi Odası İzmir’de düzenlenen “Marble 2012 Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na, Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci ve Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu başta olmak üzere tam kadro katıldı. Denizlili firmalarını tek tek gezen DSO heyeti, fuar ve mermer alanındaki gelişmeler hakkında yetkililerden bilgi alıp, görüş alışverişinde bulundu.

/ DENİZLİHABER / 23 Mart 2012 Cuma, 15:24

Marble 2012, 18.Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı İZFAŞ tarafından düzenleniyor ve sektöründe dünyanın en büyük üç fuarından biri olarak kabul ediliyor. 42 ülkeden 265 katılımcının bulunduğu fuara ABD, Almanya, Belçika, Brezilya, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Danimarka, Filistin, Finlandiya, Fransa, Hindistan, Hollanda, Hong Kong, Irak, İngiltere, İran, İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, İtalya, Japanya, Kanada, Katar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kore, Makedonya, Mısır, Morityus, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, San Marino, Slovakya, Suriye, Tayvan, Tunus, Ukrayna ve Yunanistan katılıyor. Bu ülkelerden Belçika, Romanya, Ukrayna ve Slovakya ilk defa fuara katılıyor. Türkiye’nin doğaltaş çıkan her bölgesinden taş gelen fuara, 868 yerli firma katılıyor. 201 bin 500 metrekare alan üzerinde düzenlenen fuarda, işlenmiş, yarı işlenmiş ve ham olmak üzere 12 bin ton taş ve 575 adet blok mermer ve doğaltaş sergileniyor.

DSO tam kardro fuara katıldı
Denizli Sanayi Odası İzmir’de düzenlenen “Marble 2012 Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nı, Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci ve Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu’nun da aralarında bulunduğu bir heyetle ziyaret etti. Denizli Sanayi Odası heyetinde Meclis Başkan Yardımcılarından ve aynı zamanda Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanı olan Hikmet Çelikkol ile Meclis Üyeleri Güven Dokumacı, Hilmi Koyuncuoğlu, Mehmet Çınar ve Yüksel Arpacı bulunuyordu. Marble 2012’ye çok sayıda Denizlili firma katılırken, firmaları tek tek gezen Denizli heyeti, fuar ve mermer alanındaki gelişmeler hakkında yetkililerden bilgi alıp, görüş alışverişinde bulundu.

Ne kadar övünsek azdır
Bu yıl 18’incisi düzenlenen Marble 2012 fuarında bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Burada bir kez daha şahit olduk ki, Denizlili girişimcinin yeri ayrı. Bizim firmalarımız, gerek ürünlerinin kalitesi gerekse sunumlarındaki çeşitlilikle bir adım öne çıkmışlar. İzmir’de mermer fuarına bir Denizlili, Denizli sanayisinin bir temsilcisi ve DSO Başkanı olarak katılmaktan gurur duydum. Mermercilerimizle ne kadar övünsek azdır” dedi.

Denizli traverteni bambaşka
“Bu gibi fuarlar Ege bölgesi için çok önemli” diyen Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu “Türkiye’nin tüm doğaltaşları bu fuarda görücüye çıkıyor. Ülkemizin kaynaklarının ve potansiyelinin ne kadar geniş olduğu burada sergileniyor. Denizli traverteni elbette bambaşka. Bizim sanayicilerimiz, sektörde özel bir yere sahip. Kendilerini bu başarılarından ötürü kutluyoruz” dedi.

Denizli firmaları göz dolduruyor
DSO Meclis Başkan Yardımcısı ve Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanı Hikmet Çelikkol ise Marble 2012’nin Denizli doğaltaş sektörünün geldiği noktayı gözler önüne serdiğini belirterek, “Fuarda 42 yabancı ülkeden 265 katılımcı var. Türkiye’den ise 868 yerli firma katılıyor. Denizlili firmalar ise gerçekten göz dolduruyorlar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı