REKLAMI GEÇ

DTO FUARDA, DENİZLİLİ MERMERCİLERLEYDİ

DTO FUARDA, DENİZLİLİ MERMERCİLERLEYDİ

Denizli Ticaret Odası meclis üyeleri ve protokol üyeleri, 24-27 Mart 2010 tarihleri arasında açık kalacak 16. Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda stant açan firmaları yalnız bırakmadı.

/ DENİZLİHABER / 26 Mart 2010 Cuma, 18:47

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret A.Ş (İZFAŞ) tarafından düzenlenen ve toplam 43 bin 625 metrekarelik alanda, 35 ülkeden 262’si yabancı toplam 1146 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen fuarın açılışı için bir tören düzenlendi. Törene Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanı Mehmet Hikmet Çelikkol ile Ticaret Odası Meclis üyeleri katıldı. 45 Denizlili firmanın stant açtığı fuarın açılış kurdelesinin kesimi sonrasında firmalar, tek tek ziyaret edildi.

Fuarla ilgili değerlendirme yapan Denizli Valisi Yavuz Erkmen, firmalara destek sağlamak amacıyla firmalara ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi. Denizli’de tekstilin ana sektör gibi göründüğünü ancak mermerin de ihmal edilmeyecek bir sektör olduğunu belirterek, “Mermer sektörümüz, 250-300 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiriyor. Bu sektörümüzün kazancını üst seviyelerde olması gerekiyor. Çünkü üst seviyede üretim yapılıp, ihracat gerçekleştirildiğinde bu sektörde daha fazla istihdam sağlanacaktır. Bu anlamda fuarların satışları arttıracağını düşünüyoruz. Biz de maddi olmasa bile moral anlamında firmalarımıza destek vermiş oluyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Zeybekci de, fuara Denizli’den yoğun katılım olduğunu, bununla gurur duyduklarını ifade ederek, firmaları tebrik etti. Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ise fuarın Denizli için önemli olduğunu söyleyerek, Denizlili firmaların kaliteli ürünleriyle ön planda olduklarını belirtti. Özer, sektör olarak Denizli’nin ihracattaki payının arttırılması gerektiğine işaret ederek, “Dünyada 20 milyar dolarlık ticaret hacmi bulunan mermer sektörünün hammadde rezervinin yüzde 40’ının ülkemizde olduğunu, bunun da bizlere 8 milyar dolarlık ihracat olarak dönmesini arzu ediyoruz. Dolayısıyla ülke ihracatımızın 8 milyar dolarlara çıkması için bu fuarların önemli olduğunu düşünüyoruz.” şeklinde konuştu. Başkan Özer, ayrıca çalışmaları devam eden Maden Kanun taslağının 7. maddesi ile ilgili düzenlemeleri takip ettiklerini de ifade ederek, “Bugünlerde komisyonda görüşülmekte olan Maden Kanun Taslığı’nın 7. Maddesi’nde yer alan ormanlık alanlardaki kısıtlama, mermer sektörünün gelişmesi yönünde engel teşkil etmektedir. Bu kanun maddesinin kaldırılması mermer ve doğal taş sektöründe faaliyet gösteren firmalarımız için hayati önem taşımaktadır.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı