REKLAMI GEÇ

DTO İstişare Toplantısı’nda Denizli için 8 saat mesai

DTO İstişare Toplantısı’nda Denizli için 8 saat mesai

Denizli Ticaret Odası, Denizli’nin sorunları ve çözüm önerilerinin tartışılması, diğer illere göre farklılaşmak için gerçekleştirilecek projelerin ortaya konulması ve Denizli’nin ekonomik yol haritasının çizilmesi gibi birçok konunun konuşulduğu önemli bir toplantıya imza attı.

/ DENİZLİHABER / 3 Haziran 2010 Perşembe, 16:33

Muğla-Sarıgerme’de gerçekleştirilen toplantıya Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Gökçe ve Denizli Ticaret Odası Meclis üyeleri katıldı.

Açılış konuşmalarıyla başlayan toplantıda, ilk olarak söz alan Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Gökçe, toplantının verimli ve hayırlı olması dileklerini ileterek, ortaya atılacak fikirlerin Denizli için önemli olduğunu söyledi. Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer de, Denizli ile ilgili birçok kazanımların temelinde bu tür toplantıların bulunduğunu belirtti. Birçok önemli projenin de bu toplantılardan çıkan sonuçlara dayandığını anlatan Başkan Özer, DTO olarak yaptıkları toplantının verimli geçeceğine inandığını söyleyerek sözlerine son verdi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de, bu tip toplantıların bireysel sorunlardan sıyrılarak gelecekte önemli olacak projelere odaklanmayı sağladığını belirterek, Denizli Ticaret Odası’na böyle bir organizasyon düzenlediği için teşekkür etti. Denizli’de bulunan jeotermalin, mermerin, tekstilin ve bağcılığın başka şehirlerde de olduğuna vurgu yapan Zeybekci, toplantıda bulunan gruptan Denizli’yi farklılaştıracak “en”lerini bulmalarını ve bu “en”leri tüm dünyaya tanıtmanın yollarını bulmalarını istedi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen de, Denizli ile ilgili yol haritasında Denizli Ticaret Odası Meclis üyelerinin öncelikli görüşlerini almak istediklerini ifade ederek, toplantının önemli olduğunu ve buradan çıkacak sonuçların Denizli’ye faydalı olacağına inandığını söyledi. Bu toplantının böyle bir samimi ortamda, ne kadar verimli geçebileceğini şimdiden gördüğünü belirten Erkmen, Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve ekibine böyle bir organizasyon tertip ettiği için teşekkür etti.

Son olarak kürsüye gelen Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ise yeni yol haritaları belirlemek, yeni projeleri hayata geçirmek için mutlaka alışılmış mekanların dışına çıkılması gerektiğini söyleyerek, “Denizli hem ekonomi hem de şehircilik açısından Türkiye ortalamasının üzerinde olan bir şehirdir. Bunda Denizli insanının yatırımcılığı ve üretkenliğinin katkısı çoktur. Ancak daha organize hareket edilerek Denizli’yi ‘en’ler noktasında daha üst sıralara taşıyabilmeliyiz. Bunun için de bu tür toplantılarda çıkacak yol haritaları önemlidir” dedi.

Sektörel sıkıntılar belirlendi
Açılış konuşmalarının ardından istişare toplantısına geçildi. Denizli’nin ve sektörel sıkıntıların belirlenmesi şeklinde gerçekleştirilen toplantının ilk bölümünde, kent içi trafiğinden, ana sektörlerdeki sıkıntılara; şehrin dışarı ile olan ulaşımından, büyük gelecek vadeden termal kaynaklara kadar birçok alanda ve konuda Denizli’nin ilerlemesi için engel teşkil edilebilecek konular, grup tarafından 50’ye yakın madde belirlenerek tartışıldı.

Toplantının ikinci bölümünde ise grubu daha çok Denizli’nin farklılaştırılmasını sağlayacak projeler konusuna yönlendiren DTO Başkanı Necdet Özer, bu konuda gelen fikirleri tartışmaya açtı. İlimizde bulunan ana sektörlerin, turizm olanaklarının uluslararası kamuoyunda yeteri kadar bilinmediği konusunda hemfikir olan katılımcılar, bu konuda çeşitli projeler üretti. Bu projeler içersinde öne çıkan, bir ilin tanıtımının çok önemli olduğu ve bu sebeple profesyonel reklam firmalarıyla çalışılması gerektiği konusuna değinildi. Ayrıca hemşehrimiz olan Osman Sınav yardımıyla, Denizli’yi tanıtacak bir dizinin çekilmesine ön ayak olunmasının da yine bu konuda olumlu bir katkı sağlayacağı görüşü belirtildi.

Denizli’yi simgeleyecek bir bina, anıt gibi bir yapı yapılması, en azından yılda bir kez tüm ülkede yoğun bir şekilde Denizli’nin konuşulmasını sağlayacak bir organizasyonun düzenlemesi gibi fikirler de birçok katılımcı tarafından destek buldu.

Toplantının sonunda, konuşulan tüm konularda yorumlarını, önerilerini ve fikirlerini anlatmak üzere protokol üyelerine tekrar söz verildi. Konuşmacıların tüm fikirlerinin kendileri için önemli olduğunu, bu konuda gerekli notları aldıklarını ifade eden protokol üyeleri, kendi kurumları ile ilgili olan konularda çözümlerin hızlı bir şekilde olacağını söylerken diğer konularla ilgili görüşlerin ve projelerin de takibini yapacaklarını belirttiler.

Teknokent’in ödeneği arttırıldı
Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Toplantı sırasında bir meclis üyemiz tarafından gündeme getirilen Teknokent’in geciken 2010 ödeneğinin arttırılarak bir an önce gelmesinin mümkün olup olmadığı sorusunu dikkate alan Bakanımız, danışmanlarına talimat vererek daha toplantı bitmeden bu talebin yerine getirilmesini sağlamıştır. Bu yaşanan güzel gelişme aslında bizlere, toplantının verimini ve de sonuçlarının ne kadar hızlı ve büyük olabileceğini anlatan önemli bir gösterge olmuştur.”

Özer, Denizli adına önemli projeler ürettiklerini, Teknokent örneğinde olduğu gibi olumlu sonuçlar alacaklarına inandığını belirtti. Sözlerine devam eden Özer, Meclis üyeleri tarafından toplantıya katılımın üst düzeyde olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade ederken, Denizli’ye bakan yönüyle Vali Yavuz Erkmen ve Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin, hükümete bakan yönüyle de Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın toplantıda bulunuyor olmalarının Denizli Ticaret Odası üyeleri için ayrı bir önem arz ettiğini söyleyerek, yoğun programlarında zaman ayırıp toplantıya geldikleri için kendilerine teşekkür etti.

Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ise bu tür toplantıların periyodik hale getirilmesinde fayda gördüğünü, burada ortaya atılan her fikrin Denizli’yi diğer şehirlerin bir adım daha önüne geçirmek için önemli olduğunu anlattı.

Vali Yavuz Erkmen de istişare toplantısında ele alınan konuların Denizli adına önemli olduğunu belirterek, şehrin dinamiklerini harekete geçirecek önemli konulara değinildiğini dile getirdi.

Bakan Selma Aliye Kavaf da, Denizli adına önemli adımlar atıldığını ifade ederek, Denizli geleceğiyle ilgili proje üretilmesinde Denizli Ticaret Odası’nın aktif rol oynamasının önemli olduğunu, bu toplantıyla Denizli adına elde edilecek kazanımların kalıcı olacağını ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı