REKLAMI GEÇ

Düğün bekliyorlar

Mevsim gereği şimdi düğün zamanı. Önemli bir sektör olan gelinlik ve damatlıkta da alışverişlerin hız kazanması gerekiyor. Peki, sezon özellikle Kaleiçi’nde yoğunlaşan gelinlik ve damatlık satarak geçimini sağlayan esnafa nasıl yansıdı? Sizler için dolaştık..

/ DENİZLİHABER / 27 Haziran 2007 Çarşamba, 00:00

Aylardır evlenip mutlu bir yuva kurmak için bekleyen çiftler, mevsim uygunluğu nedeniyle soluğu nikâh salonlarında alıyor. Kimi sade bir düğünü seçerken, kimisi de gösterişli bir törenle dünya evine girmeyi tercih ediyor. Ama her düğünün değişmeyen tek bir ortak noktası var, o da gelinlik ve damatlıklar. Bu hareketlilik konusunda Kaleiçi esnafıyla görüştük. Aldığımız cevapların çoğu olumsuz yönde,ama esnafın çoğu hala umudunu yitirmiş değil.

Hiç olmadığı kadar durgun

Yıldızlar Giyim’in sahibi Veli Oğuzhan Köseoğlu, piyasaların daha önce hiç olmadığı kadar durgun olduğunu söylüyor. Köseoğlu, “Promosyonlar yapıyoruz. Hatta gelinlik fiyatlarını 99 YTL’ye kadar düşürüyoruz. Ama hala beklediğimiz satışı yapamıyoruz. Yıllardır burada esnaflık yapıyorum, hiç böyle ölü bir sezon geçirmemiştim. Halk para harcamaktan çekiniyor” ifadesini kullandı.

Piyasa canlanmadı

Özbilenler Giyim adına konuşan Süleyman Köse sektörün 2 aya kadar hareketleneceğine inananlardan. Köse, “Satışlarımızda artış var. Fakat bu artış beklediğimiz seviyede değil. Biz, bir ya da iki aya kadar bir hareketlenme bekliyoruz. Ama buna rağmen her geçen gün piyasanın durumu daha da kötüye gidiyor. Ama şu an için satışlarımızdan memnunuz.” dedi.

Halkın alım gücü düştü

Fazilet Giyim adına düşüncelerini dile getiren Müfit Koçak halkın alım gücünün düştüğünü söylüyor ve bunu da faizlerin düşmesine bağlıyor. Koçak, “Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber düğün alışverişlerinde bir artış bekliyoruz. 150 YTL’den 1500 YTL’ya kadar gelinlik ve damatlık bulmak mümkün. Ama halkımız genellikle ucuz olanı tercih ediyor. Özellikle yurtdışından gelen vatandaşlarımız satışlarımızı olumlu yönde etkiliyor” diyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı