REKLAMI GEÇ

Dünyayı ayağa kaldıracak buluş iddiası

Dünyayı ayağa kaldıracak buluş iddiası

Denizlili işadamı dünya ekonomisi için yılık 100 Trilyon USD tasarruf sağlayacağını öne sürdüğü bir buluş icat ettiklerini açıkladı. 47 kişilik bir bilim heyeti tarafından organik ve inorganik maddelerin karışımıyla icat edilen bu melez madde çok düşük düzeyde elektrik enerjisi sayesinde yüksek düzeyde ısı enerjisi üretiyor.

/ DENİZLİHABER / 29 Ocak 2008 Salı, 01:00

47 kişilik bilim adamı heyeti tarafından bulundu

Denizlili işadamı Osman Nuri Sözkesen yönetim kurulu başkanlığını yaptığı holdingin bünyesinde kurduğu 47 kişilik teknoloji üssünde 8 yıldan bu yana 9 önemli buluş üzerinde çalışma başlattı. İsimlerinin güvenlik nedeniyle açıklanmadığı bilim adamlarının üzerinde çalıştığı buluşlardan 4’ünün tüm laboratuar araştırmaları tamamlandı. Ar-Ge çalışmaları gerçekleştirildi ve bunlardan ilki Sözkesen tarafından kamuoyuna açıklandı.

Birçok alanda kullanılabilecek

Buluş, çok küçük bir elektrik enerjisi yardımıyla yüksek ısı enerjisi üretiyor. Organik ve inorganik maddelerle üretilen bu buluşun 3 yıldır birçok alanda denendiği ve yüzde yüz başarıya ulaştığını belirten İşadamı Osman Nuri Sözkesen, elektrik enerjisi kullanımında yüksek bir tasarruf sağlayan buluşun, konut ve işyerlerinin ısınmasının yanı sıra enerji üretim teknolojileri, haberleşme, bilişim, uzay ve havacılık alanları ile madencilik gibi alanlarda kullanılabileceğini söyledi.

İsmi Hibrit Isı Maddesi

Isı enerjisi üretiminde şu ana kadar rezistans mantığı çerçevesinde geliştirilen tüm araç gereçlerin yerini alabileceği iddia edilen buluşun adı HİBRİT ISI MADDEDESİ (HIM). Teknoloji, moleküler yaklaşım teoremlerinde de yeni bir çığır yaratacağı ileri sürülüyor. Keza bu işadamı Sözkesen’in kamuoyuna duyurduğu bu teknoloji, bazı inorganik moleküller yardımıyla organik maddelerin içindeki mevcut ısı moleküllerini harekete geçirebileceği tezi üzerine icat edildi.

Önemli derecede tasarruf iddiası

Sözkesen yanında getirdiği < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />300 gram ağırlığındaki yeni buluştan örnek bir maddeyi basın mensuplarına göstererek, 2 litrelik yağ bazlı çalışan rezistanslı bir ısıtıcının ortalama 2 bin kilovat elektrik enerjisi kullanarak ürettiği ısı enerjisini yalnızca 100-120 kilovat elektrik enerjisi kullanarak ürettiğini ileri sürdü

İşadamı Sözkesen, buluşun yalnızca konut ve işyerlerinin ısıtılması alanında kullanılmasıyla Türkiye’nin yıllık 1 Milyar YTL, dünyanın ise yıllık 100 Milyar USD tasarruf sağlayacağını öne sürdü. Buluşun sanayi alanında kullanılmaya başlanmasıyla birlikte ise ortaya çok daha büyük rakamların çıktığına vurgu yapan Sözkesen, bu durumda Türkiye’nin yıllık en az 10 Milyar YTL, dünyanın ise 100 Trilyon USD değerinde ısınma enerjisi tasarrufu sağlayacağına dikkat çekti.

Başkentten destek istedi

Bu buluşun yanı sıra hazırda bulunan diğer buluşların da ar-ge çalışmaları için toplamda 100 Milyon USD’lik bir desteğe ihtiyaç duyduklarını ifade eden Sözkesen, Başkent’ten bu konuda destek istedi. Sözkesen, “Eğer bize bu olanak sağlanırsa, alacağımız desteğin karşılığında söz konusu kamu kuruluşuna on yıl sonra 1 Milyar YTL olarak geri ödeme yapacağımızı sizlerin huzurunda taahhüt ediyorum” diye konuştu. Sözkesen buluşların geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi için maddi destek bulma zorunluluğuna da dikkat çekerken, aksi halde bir global aktörle el sıkışmak ya da lisansını ülkeler veya dünya bazında yine bir dünya sermayesi bir şirkete satmak zorunda kalabileceklerini de ifade etti.

Denizli’de bir şirketler birliği kurulabilir

Pamukkale Üniversitesi ve Denizli Sanayi Odası’na da basın mensupları aracılığı ile seslenen Sözkesen, bu iki kurum öncülüğünde kurulabilecek 10-15 samimi işadamının ortaklığındaki bir şirketin de buluşların geliştirilmesi açısından formül olabileceğini ifade ederken, “Böylelikle Denizli’yi çok kısa süre sonra dünyada çığırlar açacak bir teknoloji üssü haline getirebiliriz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı