REKLAMI GEÇ

Dünyayı ayrıştırıyorlar

Dünyayı ayrıştırıyorlar

Dedeman Park Otel’de düzenlenen MÜSİAD Denizli Şubesi’nin 20’nci Olağan Genel Kurulu’na katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, son terör olaylarını dünyayı yeniden ayrıştırma planlarının bir parçası olarak nitelendirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ocak 2015 Pazar, 10:43

Ferah IŞIK – Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

Dedeman Park Otel’de düzenlenen MÜSİAD Denizli Şubesi’nin 20’nci Olağan Genel Kurulu’na katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin Gümrük Birliği Anlaşması’ndan doğan dezavantajlarını gidermek için AB yetkilileriyle görüşmeler yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, “Diplomasi de hattı diplomasi yoktur, sathı diploması vardır. O satıh da bütün dünyadır” sözlerine atıf yapan Zeybekci, “Başbakanımızın dediği gibi ticaret ve ekonomide hattı ticaret ve ekonomi yoktur, sathı ticaret ve ekonomi vardır. Bu satıh da bütün dünyadır. Dünyanın en ücra köşesinden diğer ucana kadar her alan bizim için ekonomi ve ticaret alanıdır. Etki alanıdır, yatırım alanıdır. Türkiye artık başka bir boyuta geçti. Türkiye artık yurt dışına giden yatırımları destekliyor. Yatırım yapan yatırımcıyı destekliyor” diye konuştu.

“DÜNYAYI YENİDEN AYRIŞTIRIYORLAR”
Dünyanın yeniden düzenlendiğine dikkati çeken Bakan Zeybekci, sözlerini şöyle tamamladı:
“Dünya yeniden düzenleniyor. Paris’teki terör eylemi bu yüzden, Afrika’da çıkan o sapkın bir örgüt 2 bin masum insanı bu yüzden katletti. Irak’ın yüzde 40’ı bu yüzden bir terör örgütünün elinde. Suriye’deki bu sapkınlık onun için bu kadar devam ediyor. İstanbul’da o masum polis kardeşimizi şehit eden bombalı saldırıyı gerçekleştiren o sapkının beynini bunun için yıkadılar. Onun beynini yıkayanlar Türkiye’de değil. Onun beynini yıkayanların da beynini yıkayanlar var. Bu coğrafyanın, Anadolu’nun etrafındaki coğrafyanın ne kadar karıştırıcıları olduğunu biliyoruz. Bunun devam edeceğini de biliyoruz. Bugün dünyayı yeniden ayrıştırıyorlar. Yeniden dinler ve kültürler üzerinden ayrıştırmak, yeniden nefret tohumlarını ekmek gibi bir gayret içinde olduğunu görüyoruz dünyanın. İnançlar, dinler, kültürler, coğrafyalar anlamında yeni nefret tohumları bugün planlanıyor. Allahın izniyle bu planlar tutmayacak. Ama nasıl tutmayacak. Güçlü bir Türkiye’yle bunlar tutmayacak.”

“TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR”
Terörün dini, milliyeti, ırkı olmadığını, bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Bakan Zeybekci, “Bu barış ve huzurumuzu bozmayacağız ve bozdurmayacağız. Terörün dini, ırkı, milliyeti yoktur. Terör bir insanlık suçudur. Bu insanlık suçunu herkes ama dünyadaki herkes senin teröristin, benim teröristim diye ayırırsa varacağımız sonuç budur” ifadesini kullandı.

İSMAİL BİLTEKİN MÜSİAD ŞUBE BAŞKANI SEÇİLDİ
Genel kurulda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Orpak ise, Türkiye’nin 2014 yılının ilk 9 ayında hedefler anlamında geride olduğunu, ancakyüzde 2.8 büyümenin küçümsenmemesi gerektiğini, çünkü Avrupa Bölgesi’nin binde 2 büyüdüğünü söyledi.

Orpak, MÜSİAD olarak geçici verginin kaldırılmasını, KDV’nin tahsilat yapıldıktan sonra alınmasını ve iş güvenliği düzenlemelerinin içine iş hukuku ve yargılamasının da dahil edilmesini istediklerini, teşviklerin sektörel olarak değerlendirilmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Genel kurul sonunda, dört yıldan bu yana şube başkanı olan Necip Filiz,yeniden aday olmadı ve MÜSİAD Denizli Şube Başkanlığı’na İsmail Biltekin seçildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı