REKLAMI GEÇ

Ekmek yeniden 80 kuruş

Ekmek yeniden 80 kuruş

Denizlili fırıncılar maliyet artışı nedeniyle ekmeğin fiyatını 1 liraya çıkardı. Ama bu fiyattan ekmek satışını bir ay yapabildiler. Çünkü marketlerde ekmeğe uygulanan indirim, onlarla rekabet etmek isteyen bakkalların direnci fırıncılara geri adım attırdı. 250 gram ekmek yeniden 80 kuruşa satılmaya başlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Eylül 2015 Cuma, 12:57

Fırıncılar, maliyet artışlarını gerekçe göstererek Denizli Fırıncılar Odası’na zam talebinde bulundu. Fırıncılar Odası da bu talebi Denizli Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği’ne götürdü. Birliğin onayıyla 14 Ağustos’ta 250 gram ekmeğin fiyatı 80 kuruştan 1 liraya çıkarıldı.

KARADABAN: 1 LİRA TUTMADI
Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, Denizlihaber.com’a yaptığı açıklamada, Denizli’de “karafırın” olarak tabir edilen eski fırınlar ile otomasyon olarak üretim yapan işletmelerin bulunduğunu, özellikle eski fırınlarda elle üretimden dolayı artan maliyeti göz önünde bulundurarak 20 kuruşluk artış yapıldığını, ancak bu fiyatın tutmadığını söyledi.

Karadaban, 1 liranın tavan fiyat olduğunu belirterek, “Bunun üzerinde fiyattan ekmek satılamaz. Ancak altında fiyat uygulanabilir. Fırıncılar da bunu yapıyor. Çünkü market zincirleri satışlarını artırabilmek için ekmeği düşük fiyattan satıyor. Ekmeğin promosyon gibi değerlendirilmesi bakkalı sıkıntıya soktuğundan, onlar da fırıncıya indirim baskısı yapıyor. Müşteri kaybetmek istemeyen fırıncı da mecburen talebi karşılamak zorunda kalıyor” dedi.

“Zam, maliyet artışı gerekçe gösterilerek yapıldı. Maliyetlerde bir düşüş olmadığına göre fiyat indirimi kalite sorunu yaratmaz mı?” sorusuna Karadaban, “Fiyat indiriminin kaliteye bir yansıması olmaz” karşılığını verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı