REKLAMI GEÇ

EKODER, faaliyete geçti

EKODER, faaliyete geçti

Denizli’de 8 ay önce kurulan Denizli Ekoloji Derneği, faaliyete geçti. Dernek, insan sağlığı, doğal, tarihi, kültürel varlıklar ile çevrenin korunması ve iyileştirilmesi amacını taşıyor.

/ DENİZLİHABER / 26 Mart 2008 Çarşamba, 01:00

Denizli Ekoloji Derneği başkan ve üyeleri, yaptıkları basın toplantısı ile kendilerini tanıttı. Denizli Ekoloji Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kudret Gezer, 8 ay önce kurulan derneğin amacının, insan sağlığı, doğal, tarihi ve kültürel varlıklar, çevrenin korunması ve iyileştirilmesi, her türlü çevre kirliliğinin önlenmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Gezer, “Amacımızın öneminin farkında olduğumuz için bu tür bir oluşum içerisine girdik. Amacımız, insan sağlığı, doğal, tarihi ve kültürel varlıklar, çevrenin korunması ve iyileştirilmesi, her türlü çevre kirliliğini önlenmesi, toplumun her kesimine çevre bilincinin oluşması ve bu konuda eğitim çalışmalarının yapılması, güvenilir çevreyi oluşturmak için maddi ve manevi katkıda bulunmak. Bu yönde yapacağımız çalışmalar ise, Çevre ile ilgili faaliyetlerimiz için araştırmalar yapmaktayız. Yine kurs, panel gibi eğitim çalışmaları yapacağız. Uluslararası dernek ve kuruluşlarla faaliyetlerde bulunmak bu kuruluşlarla proje bazında ortak çalışmalar yapmak ve yardımlaşmak amaçlarımız arasında. Canlı varlığı tehdit eden ve çevre kirliliğine sebep unsurlar konusunda kamuoyunun bilinçlendirilmesi ve bu tür uygulamaların önlenmesi için faaliyetlerde de bulunacağız” dedi.

‘Ormanlarımızı koruyalım’

Gezer, ormanları korumanın her bireyin en önemli asli görevi olduğunu söyledi. Gezer, ‘Ormanlarımızı korumak en asli görevimizdir. Ne yazık ki, orman yangınları yurt genelinde yine erken başlamış durumda. Orman yangınlarının önüne geçmenin yanında yanan yerlerin tekrar ağaçlandırılması, gelecek nesiller için büyük öneme sahip. Buna bağlı olarak biz de ağaçlandırma çalışmalarına önem veriyoruz. Geçen yıl kaza sonucu yanan PAÜ Yerleşkesi’nin üst kısmındaki ormanlık alanda fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Pazar Günü saat 12.00’de başlayacak etkinliğe tüm Denizlileri davet ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı