REKLAMI GEÇ

Ekonomi 2018 Vizyon toplantısı Denizli’de yapıldı

Ekonomi 2018 Vizyon toplantısı Denizli’de yapıldı

Ekonomi 2018 Vizyon toplantısı, Anemon Otel’de yapıldı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci bürokratları ile birlikte toplantıya katıldı. Zirvenin ev sahipliğini Denizli Platformu üstleniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ocak 2018 Pazar, 18:41

DTO’nun girişimleri ile Denizli’de yapılmasına karar verilen Ekonomi 2018 Vizyon Toplantısı, Anemon Otel’de başladı. Toplantıya Denizli Sanayici Tüccar ve İşadamları Platformu ev sahipliği yaptı. Denizli Platformu Dönem Sözcüsü ve DTO Başkanı Uğur Erdoğan, zirvenin açılış konuşmasını yaptı.

ERDOĞAN İŞLER İYİ GİDİYOR
Türkiye için ekonomik göstergelerin olumlu geliştiğini söyleyen Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, “2017’de beklentilerin aksine bütün ekonomik göstergeler Türkiye için iyi gitti. Bunun 2018 yılında da yansımaları olacaktır” dedi.

Denizli’nin ekonomik verilerine ve yatırımlara ilişkin bilgi de aktaran Erdoğan, “Bugün parmakla gösterilen bir şehir haline geldik. Bu konuda Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum. 2018’de Türkiye’nin bir adım daha ileri gidebilmesi için Denizli olarak üzerimize düşen hangi görev varsa yerine getirmeye hazırız” diye konuştu.

ÇARDAK YATIRIMA HAZIR
Zirvede konuşan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ise Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nin artık yatırım için hazır hale geldiğini belirterek, bölge ve yapılacak protokol hakkında detaylı bilgi verdi, krokiler eşliğinde bölgedeki çalışmaları aktırdı. Bölgenin Denizli açısından önemine değinen Keçeci, “Denizli Sanayi Odası olarak bölgenin faal duruma gelebilmesi için önemli çalışmalar yaptık. Bu konuda başından beri bize destek olan herkese teşekkürediyorum” dedi. Keçeci’den sonra kürsüye gelen Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Özcan ise bölgedeki bankaya ait parsellerin metrekaresi 5 dolardan satışa çıkarılacağını duyurdu, sanayicileri yatırıma davet etti.

ZEYBEKCİ BÜROKRATLARIYLA GELDİ
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci zirveye bürokratları ile birlikte katıldı. Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, İhracat Genel Müdürü Özgür Volkan Ağar, İthalat Genel Müdürü Ahmet Erkan Çetinkayış, Anlaşmalar Genel Müdürü Mehmet Işkın, Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirme Genel Müdürü Arzu Yılmaz, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Yurdal Şahin, Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Zafer Soylu ile Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk kritik zirvede iş dünyası ile bir araya geldi.

İŞTE ZİRVEDEN DETAYLAR
Zirveye Denizli sanayici ve tüccarlarının bütün bileşenlerinden yöneticilerin yanı sıra çok yoğun bir katılım da gerçekleşti. Siyaset ve spor dünyasının önemli isimleri de 2018 Vizyon Toplantısı’nda hazır bulundu. Denizli’deki bazı oda ve siviltoplum kuruluşlarının temsilcileri de zirvede yer aldı.

ZEYBEKCİ’YE SÜRPRİZ
Denizlili Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci büyük coşku ile karşılandı. Zeybekci salona alkışlar eşliğinde girdi. Etkinliğin hemen başında Nihat Zeybekci’nin yaşam hikayesinin yer aldığı bir film yayınlandı ve ekonomi bakanına büyük bir jest yapıldı.
Zirvede konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin gündemin ise Afrin operasyonu vardı. Zeybekci “Bölgede yeni harita çizilecekse Türkiye çizenler arasında yer alacaktır. Ülkemizin güvenliğini tendit eden hiç kimseye müsaade etmeyiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı