REKLAMI GEÇ

Ekonomi’de Denizli rüzgarı

Ekonomi’de Denizli rüzgarı

Ülke ekonomisinin son sürecinde Denizliler aktif görevler üstleniyor. Devletin bu kulvardaki en yetkin koltuğuna oturan Ak Partili Nihat Zeybekci’nin yanı sıra DTO Başkanı Necdet Özer, TOBB, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert TİM yönetiminde kenti temsil ediyor. Öte yandan Zeybekci, bakanlıkta Denizlili bürokratları da yakın çalışma ekibi içine dahil etti.

Sedat Kurt / DENİZLİHABER / 20 Eylül 2014 Cumartesi, 13:27

Kamudan özel sektöre Türkiye’nin ekonomisine yön veren önemli kurumlarda Denizlililer başrolde. Tekstil, tarım ve turizmde ülkenin önemli ekonomilerinden birine sahip olan Denizli, bir süredir üstlendiği görevlerle bu tecrübesini Türkiye çapında ortaya koyuyor.

ÖZER TOBB YÖNETİMİNDE1necdet-özer
Denizli Ticaret Odası Başkanı, ülkenin en büyük meslek kuruluşlarından biri olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyeliği yapıyor. Özer, Ağustos ayından bu yana bu dev örgütün en yetkin isimleri arasında. Anadolu sanayisi ve ticaretinde önemli bir görevi bulunan TOBB’un, ülkenin geleceğine dair aldığı kritik kararların altında Özer’in de imzası var.

1Süleyman-KocasertKOCASERT TİM BAŞKANVEKİLİ
Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert de ülkenin en önemli ekonomi örgütlerinden birinin başında. Ülke ihracatında özel sektörün en üst organı olan Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne giren Kocasert, Denizli’yi diğer mevkidaşları gibi önemli bir görevle temsil ediyor. Haziran ayından bu yana TİM yönetiminde bulunan Kocasert, TİM Başkanvekilliği görevini yürütüyor.

ZEYBEKCİ KULVARIN EN YETKİN İSMİ1nihat-zeybekci
Denizlili iki ismin TOBB ve TİM yönetimlerine girmesinde, şüphesiz en büyük etkenlerden biri de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci. Zeybekci’nin  devletin bu kulvardaki en yetkin koltuğa oturması, kentin ekonomik çıkarlarının yanı sıra siyasi zeminde de Denizli’ye önemli kazanımlar sağladı. Zeybekci, kamuda ülke ekonomisinin en önemli ismi olduğu gibi, ülke protokolünün de ön sıralarında yer alıyor.

1hasan-kazdağlıKAZDAĞLI BİLİM KURULU BAŞKANI
Zeybekci, bakanlık koltuğuna oturduktan kısa bir süre sonra A takımında konusunda yetkin Denizlililere de şans tanıdı. Akademik olduğu kadar ciddi bir bürokratik özgeçmişe de sahip Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, Ekonomi Bakanlığı Bilim Kurulu Başkanlığı’na getirildi. Kazdağlı, Mayıs ayından bu yana bu önemli koltukta oturuyor.

YILDIRIM BAKAN YARDIMCISI OLDU
Zeybekci’nin A takımına giren bir başka Denizlili ise Adnan Yıldırım.1adnan-yıldırım Denizli Serbest Bölgesi’nin kurulmasında görev alan Adnan Yıldırım, DENSER’in kurulmasından sonra İzmir Ticaret Odası Genel Sekreterliği görevine getirilmişti. Uzun yıllardır İzmir’de bulunan Yıldırım, Bakan Yardımcısı olarak Başkent’e taşındı. Ekonomi Bakanlığı’nın en üst düzey bürokratları arasında yer alan Yıldırım, Mayıs ayından bu yana bu görevde bulunuyor.

1Bilgihan-CanerGENÇ BÜROKRATA KRİTİK GÖREV
Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin yakın çalışma ekibi arasına aldığı bir başka Denizlili ise Bilgehan Caner. Caner, Ağustos ayında Ekonomi Bakanlığı Anlaşmalar Genel Müdürlüğü Ortadoğu Dairesi Başkanlığı görevine atandı. Ankara üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nden mezun Caner, yüksek lisansını Harward Üniversitesinde Filistin Ekonomisi’nin kalkınması üzerine hazırladığı bir tezle verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı