REKLAMI GEÇ

Emlakta seçim durgunluğu

Emlakta seçim durgunluğu

Denizli Emlak Müşavirleri Meslek Odası Başkanı Atilla Coşkun, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecindeki belirsizlikler nedeniyle emlak piyasasının hareketli olması gerektiği dönemde durgun bir döneme girildiğini belirtti. Emlak fiyatlarında düşme olduğunu belirten Coşkun, “Parası olan için şimdi emlak alma zamanı” diye konuştu.

/ DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2007 Çarşamba, 00:00

Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle ülkede yaşanan gerginlik, emlak sektörüne de yansıdı. Denizli Emlak Müşavirleri Meslek Odası Başkanı Atilla Coşkun, seçimler ve belirsizlik nedeniyle emlak sektöründe bir durgunluk yaşandığını, emlak fiyatlarının da düşüşte olduğunu belirterek, “Parası olan için şimdi tam emlak alma zamanı” dedi.

Coşkun, “Fiyatlarda düşme var. Ancak faizlerin inmesini bekliyoruz. TOKİ de konut yapmaya başlarsa, gayrimenkul sektörü yeniden canlanır. Faizler şu anda 1.39 civarında. Vatandaşın kredi ile emlak alabilmesi için faizlerin düşmesi gerekiyor. Parası olanlar için fiyatlar şu anda uygun, tam gayrimenkul alma zamanı. Bankaların faizleri düşürerek inşaat sektörünün önünü açması gerekiyor” diye konuştu.

Genel seçim sürecine girilmesinin de piyasanın durmasına sebep olacağını ifade eden Coşkun, “Zaten şu anda meclisin durumu ve cumhurbaşkanlığı seçimi piyasayı durdurdu. Bir de vatandaşların konut alabilmesi için gelir seviyelerinin en az 1500-2000 YTL seviyelerine çıkması gerekiyor. Kredi faizlerinin yüksek olması da sektörü olumsuz etkiliyor. Konut sektöründe şu anda neredeyse kooperatifler yok. Sektöre daha çok inşaat şirketleri girdi. Piyasa da müteahhitlerin ve TOKİ’nin elinde” dedi.

Denizli’deki konut fiyatları hakkında da bilgi veren Coşkun, “Denizli’de, < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />140 metrekare ve 3+1 olan yeni binaların fiyatları, Yeni Mahalle ve İstiklal Caddesi’nde 110, Kiremitçi Mahallesi’nde 115-120, Çamlık’ta 180-250, Gürcan’da 75-85, Saltak’ta 150-160 bin YTL arasında değişiyor. 15-20 senelik eski binalar ise Çaybaşı’nda 75, Gürcan’da 60-65, İstiklal’de 75, Kiremitçi’de 80 bin YTL civarında” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı