REKLAMI GEÇ

Enerji çalışanlarının şansı

Enerji çalışanlarının şansı

Günümüzde, birçok dalda dernek var. Ancak haberimize konu olan dernek, sadece çalışanlar için. Enerji Çalışanlar Kültür ve Dayanışma Derneği, üyelerinin branşlarında daha başarılı olmalarını ve kendilerini sosyal ve kültürel yönden de geliştirmelerini amaçlayan bir dernek.

/ DENİZLİHABER / 26 Nisan 2007 Perşembe, 00:00

Çok çeşitli dallarda, çok değişik isimlerle faaliyet gösteren derneklere bir yenisi de 2005 yılında kuruldu. Denizli’de kurulan ve başkanlığını Süleyman Barutçu’nun yürüttüğü derneğin adı, ‘Enerji Çalışanlar Kültür ve Dayanışma Derneği’. İsmi nedeniyle, ilk bakışta, enerji sektöründe çalışanlar için kurulmuş bir dernek gibi görünse de bu dernek, çalışanların tümüne yönelik bir dernek. Çalışanlar için çeşitli faaliyetler düzenlemeyi, onların ufuklarını genişletmeyi, çalışanların daha başarılı olmalarını amaçlayan derneğin başkanlığını Süleyman Barutçu yapıyor. Derneğin 32 üyesinin bulunduğunu belirten Başkan Barutçu, “Kamu ve özel sektörde çalışanları bir araya getirip, kendi branşlarında başarılı olmaları için seminerler düzenliyoruz. Pozitif yaşam ve başarı konulu bir panel düzenledik. 32 üyemiz var ama üyelerimizin arkadaşları ile birlikte 300’e yakın kişiye ulaşabiliyoruz. Mart ayında, Ankara Sanat Evi Tiyatrosu’nun ‘Eşrefpaşalılar’ isimli tiyatro oyununu getirdik ve bunu 4 bine yakın kişi izledi. Fabrikalara giderek, çalışanlara iş güvenliği ile ilgili seminerler vermeyi planlıyoruz” dedi.

Çalışan insanların genelde, evden işe işten eve gidip gelen ve çok ta bir sosyal faaliyette bulunmayan insanlar olduğunun düşünüldüğünü dile getiren Barutçu, “İnsanların ufkunu açmak, gezdirmek, kültürel ve sosyal faaliyetler düzenleyerek onların bakış açılarını genişletmek istiyoruz. Denizli’de çok farklı branşlarda dernekler var ama çalışanlar için bir dernek yoktu. Bundan sonra çalışanların derneği olarak, biz onlara destek olacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı