REKLAMI GEÇ

Enerji sıkıntısına dikkat!

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, kuraklığın sadece tarımda değil, sanayi kesimini de olumsuz etkileyeceğini belirterek, “Kuraklık her şeyden önce enerjiye büyük bir darbe vuracak. Sanayici, işini düzenini olmayan enerjiye göre ayarlasın” dedi.

/ DENİZLİHABER / 6 Temmuz 2007 Cuma, 00:00

Tarımda etkileri görülen kuraklık, çok yakın bir zamanda sanayide de etkisini gösterecek. Enerjide sıkıntı çekileceğine dikkat çeken Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, yaşanan kuraklık nedeniyle sanayicileri uyardı. Kuraklığın her şeyden önce sanayiye büyük bir darbe vuracağını belirten Keçeci, “Kuraklık, sanayiyi çok etkileyecek. Suların olmaması, sıcağın çok olması sanayiyi olumsuz etkileyecek. Kuraklıktan en önemli darbeyi ise elektrik yiyecek. Sanayici, ona göre kendini ayarlasın, aklını başına toplasın. Sanayiciye tavsiyem, işini düzenini, olmayan enerjiye göre ayarlaması. Enerji olmayınca fabrikalar da duracak. Enerji sıkıntısı kapıda” dedi.

Kuraklık nedeniyle, dışarıdan buğday ithal edileceğini hatırlatan Keçeci, “Bir şekilde aç kalmayız. Devlet, dövizle dışarıdan buğdayımızı temin eder. Ama böyle olunca, Türkiye yatırıma, ilaca ayıracağı parasını, dışarıdan alacağı buğdaya ayırmış olur. Bu da cari açığın büyümesi anlamına gelir. Sanayici, döviz, faiz diye bağırırken bundan sonra enerji diye bağıracak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı