REKLAMI GEÇ

Engelleri kaldıracak işbirliği

Engelleri kaldıracak işbirliği

Denizli Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Denizli Elektronikçiler Odası arasında, engellilere yönelik uygulamalı girişimcilik eğitimi için protokol imzalandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ağustos 2014 Pazartesi, 15:28

Kendi işini kurmak isteyen yüzde 40 ve üstü engelli kadın ile gençlere yönelik hazırlanan“Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Projesi” Denizli’de de hayata geçiriliyor. Projenin uygulanması için İŞKUR ile Denizli Elektronikçiler Odası’nın işbirliğini içeren protokol, düzenlenen törenle imzalandı.

Proje çerçevesinde, 50 engelliye 2 grup halinde eğitim verilecek. Her grup 25 kişiden oluşacak. Katılımcılarıniş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primi ödenecek. Ayrıca günlük 20 lira cep harçlığı verilecek. Girişimcilik Eğitimi Proğramı’ndan sertifika alan veya iş kuracağı alanda mesleki eğitim sertifikasına sahip olanlara proje sunmaları halinde 36 bin liraya kadar hibe desteği sağlanacak.

İmza töreninde konuşan İŞKUR İl Müdürü Ferudun Giresun, işsizlik sorununa dikkati çekerek, Denizli açısından işsizliğin başlıca nedenlerinden birisinin mesleksizlik olduğunu, uygulanan aktif işgücü politikaları ile bu sorunun üstesinden gelmeye çalıştıklarını söyledi.

Engellilerin istihdamını sağlamaya yönelik uygulamalara da değinen Giresun, “Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırmak amacındayız. Kendi işlerini kurmak isteyenlere uygulamalı girişimcilik eğitimi vererek pozitif ayrımcılık yapıyoruz.İŞKUR, engelli vatandaşlarımızdan iş kurma fikri olup da yeterli teknik bilgi ve beceriye sahip olmayan vatandaşlarımız için fırsat penceresi dir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı