REKLAMI GEÇ

Eski hükümlü başvuruları düşük

Koruma Kurulu Üyeleri’nin aylık değerlendirme toplantısı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cengiz Topel Çiftçioğlu’nun başkanlığında toplandı. Toplantıda eski hükümlülerin olması gerekenden çok daha az sayıdaki başvuruları öne çıkan konu oldu.

/ DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2007 Cuma, 00:00

Pelitlibağ Yetiştirme Yurdu’nda gerçekleşen Koruma Kurulu’nun aylık değerlendirme toplantısına Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cengiz Topel Çiftçioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, Koruma Kurulu üyeleri Ahmet Metin Bozkurt, Kurum Amirleri ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı.
Başkanlığını Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cengiz Topel Çiftçioğlu’nun yaptığı Koruma Kurulu toplantısında, eski hükümlülerin Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi’ne beklenilen düzeyde müracaat etmediği görüldü.
Ocak 2006 yılından bu yana düzenli olarak aylık toplantılar yaptıklarını dile getiren Çiftçioğlu, o günden bu yana yalnızca 10 eski hükümlünün başvuruda bulunduğunu söyledi. Çiftçioğlu, “Kurulumuz kurulduğu 2006 yılı Ocak ayından bu yana her ay düzenli olarak toplantılarını gerçekleştirmiştir.. Kurulduğumuzdan bu yana 10 eski hükümlü müracaat etmiştir. Bunlardan 3’ü hem iş hem maddi talepte, 3’ü sadece maddi talepte, 1’i eğitime devam edebilme imkanının sağlanması ve yardım talebinde bulunmuşlardır. İş için müracaat eden 6 eski hükümlüden 2 tanesi özel sektöre, işkur işbirliğiyle işe yerleştirilmiş 3 tanesi önerilen işi beğenmemiş ve bir tanesi ise devlet memurluğu görev talebinde bulunmuştur. Devlet Memurluğu görev talebinde bulunan eski hükümlünün gerekli şartları taşımadığı gerekçesi ile bu isteği rededilmiştir. Nakdi yardımlar kapsamında bugüne kadar 3 bin 50 YTL nakdi yardım yapılmıştır. Şu çok iyi bilinmelidir ki, Denetimli Serbestlik Hizmetleri’nin temel amacı toplumun huzur ve mutluluğunu sağlamak. Suç işleyen insanları ıslah ederek yeniden üretken birer birey olarak insanlar arasındaki yerini almasına yardımcı olmak. Toplumu suçlulardan korumayı ve suçluyu ıslah etmeyi sağlamak, hükümlüyü iyileştirmek ve yenilemek, hükümlünün topluma gerektiği gibi yeniden kazandırılmasına yardımcı olmak gibi birçok temel amaç bulunmaktadır” dedi.
MAĞDURLARA DA DESTEK VERİLİYOR
Suçtan zarar gören kişilerin suç nedeniyle karşılaştıkları, sosyal ve ekonomik sorunların çözümünde suç mağdurlarına da değinen Çiftçioğlu, “Kurulumuz yalnızca eski hükümlülere değil aynı zamanda suç mağdurlarına yönelikte hizmetler (Kapkaça uğramış, gasp edilmiş), kişilere de destek vermektedir. Bu hizmetlerin içinde psikolojik ve maddi destekler bulunmaktadır” dedi.
YETER Kİ MÜRACAAT EDİLSİN
Koruma Kurullarının başarıya ulaşması için her şeyi yapacaklarını belirten Çiftçioğlu, “Bize eski hükümlüler tarafından müracaat edildiği takdirde elimizden gelen her türlü imkanlarımızı seferber edeceğiz. Gerek maddi, gerek psikolojik, gerek iş imkanı gibi donanımlı destekler veren kurulumuz, STK işbirliği ile istenilen hedeflere en kısa zamanda ulaşmayı hedefliyor. Yeter ki bize müracaat edilsin. Biz elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı