REKLAMI GEÇ

Esnaf, vekillere dosya verdi

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanları düzenledikleri kahvaltı ile yeni milletvekillerine 12 maddeden oluşan bir dosya sundu.

/ DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2007 Perşembe, 00:00

22 Temmuz seçimlerini ardından mazbatalarını alacak olan 7 milletvekillerimiz Ankara’ya götürecekleri dosyaları almaya başladı. 7 Milletvekilimize ilk dosyayı Denizli Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol sundu. Çanlıkta düzenlenen toplantı ile iki partinin 4 milletvekiline esnafların sorunlarını içeren bir dosya sunan Çelikkol, bu dönemki milletvekillerinden umutlu olduklarını söyledi.

Çamlıkta düzenlenen kahvaltılı toplantıya AKP 1. Sıra Milletvekili Mehmet Yüksel, AKP 3. Sıra Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, CHP 1. Sıra Milletvekili Hasan Erçelebi, CHP 2. Sıra Milletvekili Ali Rıza Ertemur, Oda Başkanı Musa Çelikkol ve ilçe oda başkanları katıldı. Toplantıda ilk olarak yeni milletvekillerine esnafların sorunlarını içeren 12 maddelik dosya sunuldu. Musa Çelikkol’dan dosyalarını alan milletvekilleri, dosyalarını inceleyerek, Başkan Çelikkol’a sorunları halledecekleri sonucunda söz verdi.

BAKAN İSTİYORUZ

Toplantıda konuşma yapan Denizli Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, “ 22 Temmuz seçimleriyle birlikte meclise girecek olan milletvekillerimizden umutluyuz. Meclise giden milletvekillerimize başarılar diliyoruz. Bizlerde esnaf odaları olarak sorunlarımıza uygun çözümler beklemekteyiz. 7 milletvekilimizin birlikte Denizli adına çalışarak bizlerin sorunlarına çözümler üretmesini bekliyoruz. Birde en önemli isteğimiz bu dönemde Denizli’den bir bakanın çıkması ve bizleri onurlandırması. Bu en büyük beklentimizdir” dedi.

12. MADDELİK DOSYA

Denizli Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol tarafından hazırlanan dosyanın içerisinde ise şuanlar yer alıyor. 5362 sayılı esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşları kanunuyla getirilen sicil kaydı, esnasında ustalık belgesi ve satış elemanlığı belgesi zorunlu halle getirilmesi, odamıza kayıtları engellemekte ve bu esnaflarımız Ticaret Odalarına kaşıt olmak zorundadır. Buda bir ayrımcılığa yol açmaktadır. Bag-Kur emeklisi olup işine devam eden esnaflarımızın kesilen sosyal güvenlik desteklenme primi alımından vazgeçilmelidir. Marketler yasası biran önce çıkartılmalıdır ve marketlerin mahalle aralarında yer açmaları engellenmelidir. Basit usul vergi sistemi devam etmelidir. Ruhsatı, odalara kaydı bulunmadan faaliyet gösteren işyerlerine gereken işlemler yapılmalı ve kaçaklar önlemledir. Esnaf Odalarına kayıtlı olan yerlerin Ticaret Odalarına olan üyelikleri engellenmeli ve usulsüz yapılan kayıtlar kontrol edilmelidir. Şoförlerin odalarına üye olmaları sağlanmalı. KDV oranları düşürülmeli, yüzde 1 KDV ile aldığımız gıda maddesinin çıkışı yüzde 18 ile olmamalıdır. İstihdamı arttırmak için asgari ücretten vergi alınmamalıdır. Ticari sicil gibi esnaf siciline de defter tasdik verilmelidir. 25 beygir altında motor gücüne sahip işletmelerde ticaret odalarına kayıtlı olanlardan kapasite raporu istenilmemesi 5362 sayılı kanuna tabi odalarda istenilmemelidir. Esnafların ileride sanayici olacağı düşünülmesi ve bunun için gerekli desteklerin verilmesi gerekmektedir. İşte 12 maddelik esnaf sorunu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı