REKLAMI GEÇ

Etiketin faydası!..

Etiketin faydası!..

Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ali Erkan, turistlere halı satışı yapan halı atölyelerinde başlattıkları etiket uygulamasının ardından, halıcılar için gelen turist şikayetlerinin, son iki yılda azaldığını söyledi

/ DENİZLİHABER / 12 Nisan 2007 Perşembe, 00:00

Denizli’de, özellikle turistlere yönelik halı satışı yapan halı atölyeleri, son yıllarda turist şikayetleri ve Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un bu konudaki açıklamalarının ardından, olumsuz haberlerle gündeme gelmişti. Gerek ulusal basında gerekse dünya medyasında halıcılarla ilgili çıkan olumsuz haberler sonrası, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, halıcılara yönelik bir uygulama başlattı. Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ali Erkan, her halının köşesine, halının özelliklerini belirten etiket yapıştırılmasını sağladıklarını, bu uygulamanın ardından halıcılara yönelik şikayetlerin azaldığını söyledi.

Erkan, “Yurtdışına satılan halılardan, 2003 yılında aldığı halıyı bile iade etmek için bize başvuruda bulunan turistler oluyordu. Halıcılarda, fiyat etiketi ve garanti belgesi uygulamasını başlattık. Her halının arka köşesine konulan etikette, halının menşei, hangi atölyede dokunduğu ve fiyatını belirten bir etiket koydurduk. 2005 yılında bu uygulamayı yaptıktan sonra, yurtdışından halı firmaları ile ilgili olarak bize gelen şikayetlerde azalma oldu. Zamanında, Bakan Atilla Koç’un halıcılar için söylediği sözleri kanıt gösterip şikayet edenler bile çıktı. Bakanın açıklaması sonrası, bu durumu suistimal eden turistler oldu. 2005 yılında, Denizli’deki halı atölyeleri 78 bin halı sattı ve bize bu satışlarla ilgili 40 civarında şikayet geldi. 2006’da ise bu rakam 18’e düştü” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı