REKLAMI GEÇ

GEKA’dan 5 yılda 6 milyon TL destek

GEKA’dan 5 yılda 6 milyon TL destek

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA); araştırma, planlama, fizibilite gibi çalışmaların desteklendiği “Doğrudan Faaliyet Desteği” programı kapsamında 5 yılda 88 projeye 6 milyon 110 bin lira kaynak aktardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Şubat 2016 Perşembe, 12:53

Programkapsamında Aydın, Denizli ve Muğla’da olmak üzere; interaktif tanıtım sistemi oluşturulması, atıksu arıtma tesisi fizibilitesi, finansal okuryazarlığın artırılması, su ayak izi ve temiz su eylem planı, imalat sanayi envanteri, kentlerin ve ürünlerin markalaşması, kırsal kalkınma stratejisi, sürdürülebilir çevre, kümelenme analizi, atıkların geri kazanımı, melek yatırım, turizm yol haritası, pazarlama stratejisi gibi alanlarda hazırlanan projeler desteklendi.

MELEK YATIRIMCILAR PROJESİ
Destek kapsamında Denizli’de gerçekleştirilen projelerden birisi Pamukkale Teknokent’in Melek Yatırımcılar Güney Ege’de projesi ile Aydın, Denizli ve Muğla’daki potansiyel yatırımcıların, ‘melek yatırımcılık’ kavramı ile tanıştırılması, onların katma değeri yüksek ürün ve hizmet üretimi üzerine çalışan girişimciler ile buluşturulması ve bölgenin sürdürülebilir rekabetçi bir yapıya kavuşması amaçlandı.

80 BİN LİRAYA KADAR HİBE DESTEĞİ
GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, Doğrudan Faaliyet Desteği Programını en etkin kullanan bölgelerden birisi olduklarını, bölgedeki büyük hacimli yatırım kararlarının ve önemli uygulamaların doğru ve zamanında yapılmasına katkı sağlayan programın Güney Ege’nin tarımdan tekstile, turizmden enerjiye, çevresel sorunlardan sosyal konulara kadar geniş bir alanda bilimsel veriler ışığında mevcut durumu ortaya koyduğunu söyledi.

Nitelikli veriler ile doğru planlama yapılabileceğini vurgulayan Alata, “Kamu kurumları ile kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların başvuru sahibi olabildiği Doğrudan Faaliyet Desteği Programı 2016 yılında da ajans tarafından uygulamaya konulacak. Bu kapsamda, uygun projelere 80 bin liraya kadar hibe desteği verilecek. Güney Ege Bölgesi’nin rekabetçilik düzeyini artıracak, bölgesel kalkınmaya hız kazandıracak, sürdürülebilir çevre ve altyapının geliştirilmesini sağlayacak kritik öneme haiz araştırma, planlama, fizibilite benzeri diğer faaliyetlerin desteklendiği program kapsamında 2011 yılından itibaren 88 projeye toplam 6 milyon 110 bin lira kaynak aktarıldı. GEKA, 2014 yılında 30 projeye 2,2 milyon TL tahsis ederken, 2015 yılı içinde ise 18 projeye 1,5 milyon TL kaynak aktardı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı