REKLAMI GEÇ

GEKA’dan 53 projeye 52 milyon TL destek

GEKA’dan 53 projeye 52 milyon TL destek

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), yenilikle dönüşüm ve çevre programları kapsamında 53 projeye 52,1 milyon lira mali destek sağlayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2014 Cumartesi, 11:59

GEKA tarafından 30 Ocak 2014’te ilan edilen yenilikle dönüşüm ve çevre mali destek programlarına teklif edilen projelerin değerlendirme süreçleri tamamlandı. Başvuru süresi 30 Nisan’da sona eren 2014 yılı teklif çağrısına; Aydın, Denizli ve Muğla’dan başvurular alındı. Yenilikle dönüşüm programına 162, çevre programına 48 olmak üzere toplam 210 proje değerlendirilmek üzere GEKA’ya sunuldu.
Muğla’da yapılan GEKA Yönetim Kurulu toplantısında bu projelerle ilgili son değerlendirme yapıldı ve yenilikle dönüşüm programında 33, çevre programında 20 olmak üzere toplam 53 projenin desteklenmesine karar verildi.

Yenilikle Dönüşüm programında desteklenmeye karar verilen 33 projeye yaklaşık 18 milyon , çevre programındaki 20 projeye 6,1 milyon lira olmak üzere toplamda 24,1 milyon lira destekte bulunulacak.

Bu programlar ile Güney Ege Bölgesinde işletmelerin yenilik, teknoloji, tasarım ve markalaşma kapasitelerini geliştirerek rekabet güçlerini artırabilmeleri, yenilikçi girişimciliğin geliştirilmesi, çevre kirliliğinin azaltılması, atıklardan yeni ürün ve enerji üretilmesi hedeflerine katkı sağlanması hedefleniyor.

Yenilikle dönüşüm programında kar amacı güden işletmelere ait 30 proje 16,25 milyon, küçük ölçekli altyapı kapsamında 3 proje 1,75 milyon, çevre programı için 20 proje 6,1 milyon lira destek almaya hak kazandı.

Ayrıca, kar amacı güden kuruluşlara yönelik yenilikle dönüşüm programında 47 ve çevre mali destek programında 8 proje olmak üzere, toplam 55 projede yedek listede yer aldı.

Asil listede yer alan 53 projenin sözleşme imzalamaya hak kazandığı ve bunların hayata geçirilmesiyle toplamda 52,1 milyon liralık bir yatırımın gerçekleşeceği kaydedildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı