REKLAMI GEÇ

GEKA’dan destek programlarına önemli katkı

GEKA’dan destek programlarına önemli katkı

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 106. Yönetim Kurulu Toplantısı Denizli’de gerçekleştirildi. GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Selim Köşger, ajans çalışmalarını anlattı, destek programlarında gelinen noktayı özetledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Nisan 2018 Çarşamba, 18:16

GEKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in başkanlığında Denizli’de gerçekleştirilen toplantıya; Denizli Valisi Hasan Karahan, Muğla Valisi Esengül Civelek, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken ve GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, bölge illerinin valileri, büyükşehir belediye başkanları ile ticaret ve sanayi odası başkanlarından oluşan, bölgemizin kalkınmasına yönelik çalışan ve bu doğrultuda önemli kararlara imza atan GEKA Yönetim Kurulu’nun 106. toplantısını gerçekleştirmek üzere Denizli’de bir araya geldiklerini söyledi.

Vali Köşger, “Bugün, ajansımızın 2018 yılı başından itibaren gerçekleştirdiği faaliyetleri gözden geçirirken, aynı zamanda önümüzdeki dönemde yapılması planlanan proje ve etkinlikleri de görüşerek karara bağlayacağız. Ajansımız 2018 yılı proje teklif çağrısı kapsamında küçük ölçekli altyapı projelerine yönelik kültür turizminin geliştirilmesi ile kâr amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik kooperatif ve birliklerin güçlendirilmesi mali destek programlarını 28 aralık 2017 itibariyle ilan etmiştir. 2 Nisan 2018’de taahhütnamelerin son teslim tarihi ile de programa başvurular tamamlanmıştır” diye konuştu.

Proje teklif çağrısı kapsamında; kültür turizminin geliştirilmesi mali destek programına 54 proje başvurusu yapıldığını açıklayan Vali Köşger, “Başvurularda toplam proje bütçesi yaklaşık 92 milyon 800 bin TL, ajansımızdan talep edilen destek tutarı da 66 milyon 350 bin TL’dir. Kooperatif ve birliklerin güçlendirilmesi mali destek programına da 40 proje başvurusu gerçekleştirilmiştir. Başvurularda toplam proje bütçesi yaklaşık 18 milyon 790 bin TL, ajansımızdan istenen yaklaşık 15 milyon 870 bin TL’dir. Projelerin ön inceleme işlemleri devam etmektedir. Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların kurumsal kapasitelerini artırmalarına yönelik ihtiyaç duydukları eğitim ve danışmanlık hizmetlerini almaları amacıyla 2018 yılı teknik destek programı 17 Nisan tarihinde ilan edilmiş, Mart-Nisan dönemi için başvurulara açılmıştır. İlgili programın toplam bütçesi 1 milyon TL olup, faaliyet başına desteğin maliyeti en fazla 30 bin TL olacaktır. Bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak projelerin fizibilite çalışmalarının desteklenmesinin amaçlandığı 2018 yılı fizibilite desteği programı 20 Nisan tarihinde ilan edilmiştir. Fizibilite desteği programının toplam bütçesi 2 milyon TL olup faaliyet başına desteğin maliyeti en fazla 200 bin TL olacaktır” dedi.

Ajansın, Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda 11. Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında Aydın, Denizli ve Muğla’da 8-16 Şubat 2018 tarihleri arasında geniş katılımlı toplantılar düzenlendiğini anlatan Vali Köşger, “Toplantılara 480 kamu kurum ve kuruluş, STK ve özel sektör temsilcisi, öğrenci katılım sağlamış ve plan çalışmalarına girdi sağlayacak önemli bilgiler elde edilmiştir. Yerel düzeyde gerçekleştirilen bu çalışmaların devamı niteliğinde; Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’ın başkanlığında yedi coğrafi bölgede mahalli kamu idarelerinin, üniversitelerin ve meslek örgütlerinin katılımıyla düzenlenmekte olan bölgesel düzeydeki toplantıların ilki olan 11. Kalkınma Planı Ege Bölgesi İstişare Toplantısı 16 Mart’ta Denizli’de gerçekleştirilmiştir. Ayrıca bugün toplantımızda bölgemizin turizm tanıtımı için yapılan fuar katılımlarını değerlendirecek ve yapılabilecek faaliyetler ile planlanan etkinlik katılımlarını görüşeceğiz. Söz konusu gündem maddeleri Yönetim Kurulunca görüşülerek değerlendirilecek ve uygun bulunması halinde karara bağlanacaktır” dedi.

Yönetim Kurulu üyelerinin Ajans hakkında dilek ve temennilerini belirtmesinin ardından toplantı sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı