REKLAMI GEÇ

GEKA’dan paydaş toplantıları

GEKA’dan paydaş toplantıları

Türkiye’nin gelecek beş yıl içinde ulaşmak istediği hedefleri ortaya koyacak olan 11. Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında Güney Ege Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Aydın, Denizli ve Muğla’da paydaş toplantıları yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Şubat 2018 Salı, 11:55

Aydın, Denizli ve Muğla’da eş zamanlı olarak yapılan toplantılara, kamu, özel kesim ve STK’lardan temsilciler katıldı.

Kamu ve özel kesim kuruluşları, üniversiteler ile sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla hazırlanan 10. Kalkınma Planı’nın kapsadığı dönem, 2018 yılında tamamlanacak. Bu nedenle 11. Kalkınma Planı hazırlıkları, 2019-2023 yıllarını kapsamak üzere Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda başladı.

Güney Ege Kalkınma Ajansı, faaliyet alanında olan Aydın, Denizli ve Muğla’da 8-16 Şubat 2018 tarihleri arasında geniş katılımlı toplam 9 il toplantısı düzenledi.

Yerel paydaşlar, gençler ve kadınlara yönelik düzenlenen toplantılara gösterilen ilgi yüksek oldu ve toplantılara toplam yaklaşık 450 kişi bir araya geldi. 11. Kalkınma Planı’na temelini oluşturacak sonuçların alındığı yerel paydaş toplantılarında öncelikler ve alt öncelikler tartışılarak, bunlara ilişkin çözüm önerileri ortaya kondu, elektronik oylama sistemi ile anketler gerçekleştirildi.

Toplantılarda değerlendirilen ve ön plana çıkan yerel paydaşların görüşleri, 11. Kalkınma Planı’na aktarılması için raporlanarak Kalkınma Bakanlığı ile paylaşılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı