REKLAMI GEÇ

GEKA’ya turizm ve enerjide 165 başvuru

GEKA’ya turizm ve enerjide 165 başvuru

Güney Ege Kalkınma Ajansı’na(GEKA) alternatif turizm ile yenilenebilir enerji yatırımları için başvuru yağdı. Denizli, Aydın ve Muğla’dan yapılan 165 başvuruyla GEKA’dan 70 milyon lira mali destek istenirken, toplam yatırım tutarı da 130 milyon lira olarak açıklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2015 Perşembe, 10:37

GEKA tarafından 9 Şubat’ta ilan edilen 2015 yılı proje teklif çağrısı kapsamında,“Alternatif Turizm, Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi” ile “Yenilenebilir Enerji Mali Destek” programlarınabaşvuru süreci 15 Mayıs’tasona erdi. Söz konusu programlar için toplam165 proje başvurusu yapıldığı, GEKA’dan talep edilen destek tutarının 70 milyon lira, toplam yatırım teklifi tutarının da 130 milyon lira olduğu açıklandı.

TERMAL, SAĞLIK VE ALTERNATİF TURİZM PROJELERİ
GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, termal ve sağlık turizmi ile spor, macera ve doğa turizminin geliştirilmesinin yanı sıra yöresel ürünlerin, tarihi ve kültürel öğelerin turizme entegre edilmesi amacını taşıyan “Kâr Amacı Güden İşletmelere Yönelik Alternatif Turizm Mali Destek Programı” kapsamında, bölgeden 50 proje teslim edildiğini, bu başvuruların 6’sının Aydın, 12’sinin Denizli ve 32’sinin ise Muğla’dan alındığını bildirdi.

Alata, kar amacı gütmeyen kuruluşların başvuru yaptığı“Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı” için ise; Aydın’dan 22, Denizli’den 15 ve Muğla’dan 27 olmak üzere toplam 64 proje başvurusunda bulunulduğunu belirtti.

PROJE TUTARI 87.2 MİLYON TL
Güney Ege Bölgesi’nde alternatif turizmin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacını taşıyan“Kar Amacı Güden İşletmeler” ile “Kar Amacı Gütmeyen Kurumlar”olmak üzere iki bileşenden oluşan “Alternatif Turizm Mali Destek Programı” kapsamında bölgeden toplam 114 proje başvurusu yapıldığını ifade eden Alata,buna göre toplam 87.2 milyon liralık yatırım talebi alındığını, bunun 45,7 milyon lirasının GEKA’dan talep edildiğini kaydetti.

ÜRETİM VE TİCARET ALTYAPISININ GELİŞTİRİLMESİ
GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, bölgede üretim ve ticaret alanlarında sunulan hizmetlerin geliştirilmesi, hizmet kalitesinin ve çeşitliliğinin artırılması, verimliliğin ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması ile pazarlama imkanlarının ve pazar ağlarının güçlendirilerek tanıtılması amacıyla tasarlanmış olan “Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında, 13’ü Aydın, 7’si Denizli ve 4’ü Muğla’dan 24 proje başvurusu yapıldığını, ajanstan 10.2 milyon lira destek talep edildiğini, projelerin toplam tutarının19,5 milyonlira olduğunu belirtti.

YENİLENEBİLİR ENERJİ PROGRAMI
Bölgede yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaştırılması ve enerji maliyetlerinin azaltılması amacıyla kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik tasarlanan “Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı” için Aydın’dan 15, Denizli’den 7 ve Muğla’dan 5 olmak üzere toplam 27 proje başvurusu alındığını açıklayan Alata, bu başvuruların toplam yatırım tutarının23,3 milyon lira olduğunu, ajanstan 12.9 milyon lira destek alep edildiğini açıkladı.

DEĞERLENDİRME SÜRECİ BAŞLADI
Alata, başvuruların sona ermesinin ardından projelerin değerlendirme sürecinin hemen başlatıldığını, GEKA tarafından yapılan ön inceleme sonrasında projelerin bağımsız komite tarafından değerlendirmeye alınacağını, sonucun başvuru sahiplerine yazılı olarak bildirileceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı