REKLAMI GEÇ

Gelişmeleri ilk ağızdan dinlediler

Gelişmeleri ilk ağızdan dinlediler

PAÜ Honaz MYO’daki öğrenciler, okulun düzenlediği ‘Türkiye’de dış ticaret ve pazarlama sektöründe yaşanan değişimler’ konulu panelde, Denizli’nin önemli ihracat firmalarının temsilcilerinden, gelişmeleri öğrenme fırsatı buldu.

/ DENİZLİHABER / 9 Nisan 2008 Çarşamba, 00:00

Pamukkale Üniversitesi Honaz Meslek Yüksekokulu’nun düzenlediği, ‘Küreselleşme sürecinde Türkiye’de dış ticaret ve pazarlama sektöründe yaşanan değişimler’ konulu panel, okul salonunda gerçekleştirildi. Panele, Denizli’nin önemli ihracat firmalarının dış ticaret ve pazarlama bölümünden sorumlu isimler katıldı. Panelin açılışında konuşan Honaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Karadeniz, pazarlama dünyasında küreselleşmenin getirdiği sonuçlara değinerek, uluslararası pazarlama platformunda ortaya çıkan yeni trendlerin iş dünyası açısından önemli olduğunu söyledi.

Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği panelde, bulunduğu sektörde başarılı olmuş şirketlerin alanında uzman yöneticileri yer aldı. Uluslararası ticaretin değişen dinamikleri ve Türkiye’ye olan etkilerinin belirlenmesi konulu ilk oturuma, Yrd. Doç. Dr. Barbaros Kon başkanlık etti.

Panelde, Funika İhracat Müdürü Onur Bilenoğlu, uluslar arası pazarlamada yeni ufuklar konusunu ele aldı. Özel bir bankanın Batı Anadolu İç Denetim Müdürü Oğuz Saylıca, dış ticarette meydana gelen değişimlerin Türk firmaları üzerindeki etkilerini, sektörden örneklerle ele aldı. Panelin, pazarlamada yeni trendlerin ele alındığı ikinci oturumunda ise uluslararası pazarlamada uygulanan yeni pazarlama stratejileri ve Türkiye’deki işletmelerin, ortaya çıkan bu stratejilere karşı konumları değerlendirildi. Öğretim Görevlisi Yüksel Kepenek’in oturum başkanlığını yaptığı ikinci bölümde, CSA Holding İnsan Kaynakları Müdürü Oya Üçbaşaran,

işletmelerde içsel pazarlama ve işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının temel özelliklerini, Eke Tekstil Genel Müdürü Özgür Usta da Türk pazarlama dünyasının yeni trendlere uyum süreci, tehditler ve fırsatlar konularına değindi. Ahmet Nuri Erikoğlu Holding İş Geliştirme Müdürü Serdar Ekiz ise insana ve çevreye duyarlı yeni pazarlama stratejileri hakkında bilgi verdi. Her iki oturumun sonunda yapılan tartışma bölümünde, meslek yüksekokulu öğrencileri, alanında uzman panelistleri sordukları sorularla terlettiler. Panele katılan konuşmacılar; öğrencilerin performansları karşısında onlara tam not verdiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı