REKLAMI GEÇ

Girişimci ev kadını sarmayla piyasada büyüdü

Girişimci ev kadını sarmayla piyasada büyüdü

Merkezefendi İlçesi’nde ev kadını 48 yaşındaki Ayşe Banaz, 3 yıl önce açtığı yaprak sarması imalathanesi sayesinde bugün, bir gıda mühendisi ve 15 işçiyi istihdam eden bir işletmeci oldu. Kent piyasasında önemli yer elde eden Banaz, “Kalitem tescillendi. Hedefim Avrupa ülkelerine ihracat yapmak. Bunu da öz sermayemle başaracağım” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Nisan 2016 Cumartesi, 12:12

Ferah IŞIK-Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

Selçuk Bey Mahallesi’nde oturan 4 çocuk annesi Ayşe Banaz, 3 yıl önce yaprak sarması imalathanesi açtı. Ev ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla açtığı imalathane halen 1 gıda mühendisi ve 15 işçi çalışıyor. Başta komşularına satarken bugün kent piyasasında önemli bir yer edindi.

kadin_girisimci_sarmayla_buyudu-ic

HAYALİ FABRİKA
Günlük 200-250 kilo yaprak sarması ürettiklerini belirten söyleyen Banaz, şöyle dedi:
“Ev hanımıydım. 4 çocuk yetiştirmiş bir anne olarak başarılı bir işkadını olmayı kendime hedef koymuştum. İşyerini açıp, kısa sürede Denizli pazarında yer edindim. Şu anda Denizli’nin büyük süpermarketlerinden bizim yaprak sarmamız satılıyor. Sarmayı toptan kilogramını 14 TL’den veriyorum. Ayrıca, Denizli’nin yanı sıra İstanbul, Bursa ve Aydın’a da yaprak sarması gönderiyorum. Hayatta hep bir şeyleri başarmak istemiştim ve sonunda başardım. Şu anda Denizli’nin en büyük yaprak sarması üreticisiyim. Daha da büyüyüp fabrika açmak istiyorum.”

EŞİ VE AĞABEYİ DESTEKÇİSİ
İşyerindeki çalışanlarla birlikte yaprak sarması saran Ayşe Banaz, ayrıca içli köfte ve kabak çiçeği dolması ile düğün dolması da yaptıklarını anlatırken, şöyle konuştu:
“Sarma yaprağını memleketim olan Çal’dan alıyoruz. Çünkü, Çal’daki bağların yaprakları sarma için kaliteli ve damarsız. Dolayısıyla sarma lezzetli oluyor. Avrupa ülkelerine ihracat yapmak için çalışmalara başladım. Bu konuda eşim Hulusi Banaz ile ağabeyim Bünyamin Tatar’ın da desteğini alıyorum. İhracat yapmayı da başaracağım. Kadın isterse başarır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı