REKLAMI GEÇ

Girişimciler sanayici ile buluştu, destek istedi

Girişimciler sanayici ile buluştu, destek istedi

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ile Pamukkale Teknokent işbirliği ile gerçekleştirilen Güney Ege Girişimci-Yatırımcı Buluşmaları’nın 2.si düzenlendi. Teknokent Toplantı Salonu’ndaki Demoday toplantısında hayallerini ürüne dönüştüren girişimciler, yaptıkları sunumla projelerini tanıttı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 30 Haziran 2016 Perşembe, 16:00

GEKA- Teknokent işbirliği ile düzenlenen Güney Ege Girişimci-Yatırımcı Buluşması’na, Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, PAÜ Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Adak, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ile çok sayıda sanayici ve girişimci adayı katıldı.

denizli-girisimciler-sanayicilerle-bulustu-1

“GİRİŞİMCİLERİN DESTEKLENMESİ GEREKİYOR”
Toplantının açılışında sanayicilere seslenen DSO Başkanı Müjdat Keçeci, haziran ayı rakamlarına göre ihracatın arttığını, ithalatın ise düştüğünü belirterek, “Haziran ayı rakamlarına göre ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 70 olarak gerçekleşmiş. Bu beni sevindirdi mi? hayır. Çünkü ihracatın yalnızca yüzde üçünü katma değeri yüksek ürünler oluşturuyor. O nedenle katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesine, yeni projelere ihtiyacımız var. Sanayinin geleceği Ar-Ge’de. O nedenle bugün burada dinlediğimiz ye projeleri, girişimcileri desteklememiz gerekir” dedi.

“BU PROJELERİ İLK KEZ SİZ DUYUYORSUNUZ”
Teknokentlerin hayallerin ürüne dönüştüğü yer olduğunu söyleyen Keçeci, “Sanayiciler olarak teknokentleri merak etmeliyiz ve ‘orada ne oluyor?’ diye sormalıyız. Buraları yeni fikirlerin, projelerin, hayallerin ürüne dönüştüğü yer. Bu gün burada genç arkadaşlarımızın anlattığı projeleri ilk kez siz duydunuz. Bu arkadaşlarımızı desteklemelisiniz ki, onlara moral olsun. Siz de kendinize yeni bir iş imkanı sağlamış olun. Ben bir arkadaşımın projesini destekledim. Böylelikle ben kazanç sağladım, o arkadayım da patron oldu. Yoksa ben o ürünü yurt dışından getirmek zorunda kalacaktım” diyerek toplantıya katılan sanayicilerden, girişimcileri desteklemelerini istedi.

10’AR DAKİKADA ÜRÜNLERİNİ TANITTILAR
30 proje arasından seçilen ve bazıları desteklenen, bazılarının ise hala destek beklediği 10 projenin tanıtımı gerçekleştirildi. Sanayicinin desteğini isteyen girişimciler, kendilerine tanınan 10’ar dakikalık sürede sunumlarını yaptı, projelerini ve ürünlerini tanıttı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı