REKLAMI GEÇ

Görme engelliler meslek sahibi olacak

Görme engelliler meslek sahibi olacak

İŞKUR ve Denizli Görme Engelliler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖRBİR), engellilere yönelik proje desteği kapsamında Bilişim Teknolojileri Nesne Tabanlı Programlamacı Kursu’nun protokolüne imza attı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Temmuz 2014 Perşembe, 10:34

Engellilere yönelik proje desteği kapsamında engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlayan, mesleki eğitim ve rehabilitasyonuna ilişkin projelerden Denizli Görme Engelliler Kültür ve Birleşme Derneği’nin (GÖRBİR) sunduğu Bilişim Teknolojileri Nesne Tabanlı Programlamacı Kursu projesi, Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşyerlerinden Kesilen Ceza Paralarını Kullanmaya Yetkili Komisyonu tarafından kabul edildi. Projenin protokolü töreni Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun ile Denizli Görme Engelliler Kültür ve Birleşme Derneği Başkanı Öztürk Özkan arasında İŞKUR İl Müdürlüğü Hizmet binasında imzalandı.

Bilişim Teknolojileri ve Nesne Tabanlı Programlamacı projesi kapsamında, 10 engelliye 2 grup halinde eğitim verilecek. Her grup 5 kişiden oluşacak, birinci grubun eğitimini tamamlamasından sonra ikinci grubun eğitimine başlanacak. Eğitimler günde 5 saat, haftada 5 gün olarak verilecek. Kurs sonunda her bir kursiyer 79 günde toplam 395 saat eğitim almış olacak. Projenin toplam maliyeti ise 55 bin 984 TL olarak belirlendi. Eğitim süresince kursiyerler günlük 20 TL kursiyer cep harçlığı alacak. Ayrıca kursiyerlerin İş Kazası ve Meslek Hastalığı sigorta pirimi ile Genel Sağlık Sigortası primleri İŞKUR tarafından karşılanacak.

İŞKUR İl Müdürü Ferudun Giresun, Denizli açısından işsizliğin başlıca nedenlerinden birinin mesleksizlik olduğunu belirterek, uygulanan aktif işgücü politikaları ile bu sorunun üstesinden gelmeye çalıştıklarını, bu bağlamda sosyal devlet olmanın bir gereği olarak, engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlayan projelere de destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı