REKLAMI GEÇ

Hem ihracata hem istihdama katkı

Hem ihracata hem istihdama katkı

Sarayköy’e bağlı Tosunlar Kasabası’ndaki Smyrna Seracılık Ticaret AŞ’nin, 82.5 dekarlık alandaki serasında üretilen ürünlerin yüzde 90’ı ihraç ediliyor. Sera, 80 kişiye de istihdam sağlıyor.

/ DENİZLİHABER / 3 Haziran 2010 Perşembe, 16:32

Vali Yavuz Erkmen, Sarayköy’e bağlı Tosunlar Kasabası’nda bulunan seralarda incelemelerde bulundu. Smyrna Seracılık Ticaret AŞ’ye ait olan 82.5 dekarlık alanda kurulu olan seralarda incelemelerde bulunan Vali Erkmen’e, seranın müdürü Mehmet Özdemir tarafından sera hakkında bilgiler verildi. Vali Erkmen’in incelemelerine, ilimize gelen Denizli’nin eski valilerinden Alparslan Karacan ve Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever de eşlik etti.

Sera hakkında bilgi veren Sera Müdürü Mehmet Özdemir, 82.5 dekar alana kurulu olan seranın 2008 yılında faaliyete geçtiğini, jeotermal su ile ısıtıldığını ve yıllık 2 bin 500 ton üretim kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Üretimlerinin yüzde 90’ını ihraç ettiklerini ve bu ihracatı ağırlıklı olarak, Almanya ve Rusya’ya gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Özdemir, domates üretimi yapılan serada 80 işçinin çalıştığını söyledi.

Jeotermal seracılığın son yıllarda yapılan yatırımlarla, Denizli’de önemli bir sektör haline geldiğini ve bu konuda Denizli’nin çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Vali Erkmen, “Bir dekarda bir işçinin çalıştığı göz önüne alındığında, seracılığın istihdama ve bölge ekonomisine olan katkısı önemli boyutlara ulaşıyor. Bunun yanında üretilen ürünlerin iç pazardan çok ihracata dönük olması, ilimiz ve ülkemiz ekonomisi açısından çok önemli bir katkı sağlıyor. Yalnızca bu işletmemizde 80 kişinin çalışıyor olması ve mevsimsel olarak bu sayının 100’e çıkması bunun en büyük göstergesi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı