REKLAMI GEÇ

Her 5 gençten 1’i işsiz

Her 5 gençten 1’i işsiz

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, gençlerin bayramında, gençleri üzen ve karamsarlığa iten bir tabloya dikkati çekti. Keçeci, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, genç işsizlerinin oranının yüzde 20’lere dayandığını işaret ederek, “Böylesine anlamlı bir günde bu durum bizi hem üzmekte hem de ülkemiz ve gençlerimiz adına endişelendirmektedir” ifadesini kullandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2015 Salı, 09:15

DSO Başkanı Müjdat Keçeci, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Büyük Önder Atatürk’ün 96 yıl önce Samsun’a çıkarak kurtuluş mücadelesinin meşalesi ateşlediğini,bugünün Atatürk tarafından gençlere bayram olarak armağan edilmesinin Türk ulusunun gençlerine verdiği önemin ayrı bir göstergesi olduğunu vurguladı.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında verilen kutsal mücadeleyi, Atatürk’ün emanetine daima sahip çıkarak kutlamalıyız” diyen Keçeci, açıklamasına şöyle devam etti:

“En büyük gücümüzdür genç nüfusumuz. Ama TÜİK’in Şubat ayı işsizlik verilerine baktığımızda, kanayan yaramız olan genç işsizlik oranının yaklaşık yüzde 20’lere dayandığını görüyoruz. Böylesine anlamlı birgünde bu durum bizi hem üzmekte hem de ülkemiz ve gençlerimiz adına endişelendirmektedir. Gençlerin işgücüne katılımındaki düşüklük, eğitimden işgücü piyasasına geçişte yaşanan sıkıntılar, işsizlik oranlarının yüksek olması en büyük ekonomik ve toplumsal sorunu yaratmakta.

Genç işsizlik rakamlarının yüzde 20’lere ulaşmış olması demek her 5 gencimizden 1’inin işgücü piyasasının dışında olması demektir. Gerek anne-babalar, gerekse devletimiz gençlerimizi yetiştirmek için inanılmaz emek ve para harcamaktadır. Dolayısıyla bugün bu neslin değerlenememesi Türkiye’nin en büyük servet kaybının sebebidir.

Günümüzde işsizlik olgusu, gelişmişlik seviyesi ne olursa olsun, birçok toplumun en önemli ortak sorunu haline gelmiştir. Ekonomide, emeğin değerlendirilememesi olarak nitelendirilen işsizlik sorunu, birey açısından bakıldığında kişisel bir travmayı, toplumsal yansımaları nedeniyle de sosyal bir problemi nitelemektedir. Ülke kalkınmasının dinamik gücünü oluşturan gençlerin istihdamındaki bu açmaz, üzerinde acilen durulması gereken bir sorundur.

Türk gençliğinin, Atalarından aldığı bu emaneti azim ve kararlılıkla aydınlık yarınlara taşıyacağına; milletçe hepimizi gururlandıracak çalışmalara imza atarak, Türkiye Cumhuriyetini muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağına olan inancımız tamdır. Tüm gençlerimizin ve halkımızın “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı