REKLAMI GEÇ

İhracat hız kesmedi

İhracat hız kesmedi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Türkiye ihracatının geçen yılın aynı ayına göre kayda değer bir değişim göstermeyerek Temmuz ayında 12,5 milyar dolar olarak gerçekleştiğini, Ocak-Temmuz döneminde ise % 5,7’lik artış ile 92,7 milyar dolarlık ihracat yapıldığını açıkladı. Denizli’nin temmuz ayı ihracatı ise 257 milyon dolar oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Ağustos 2014 Cuma, 15:56

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, yaptığı yazılı açıklama ile Temmuz ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Temmuz ayında Denizli İhracatçılar Birliği tarafından kayda alınan ihracatın, geçen yılın aynı ayına göre % 5’lik artış ile 197 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirten Kocasert, “Ocak-Temmuz döneminde ise DENİB tarafından %14 oranında artış ile 1 milyar 358 milyon dolarlık ihracat kayda alındı. Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre Denizli Merkezli firmaların Temmuz ayındaki ihracatı, bayram nedeniyle ortaya çıkan işgünü kaybının da etkisi ile % 2’lik gerileme ile 257 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ocak-Temmuz döneminde TİM verilerine göre Denizli’nin ihracatı 1 milyar 893 milyon dolar olarak gerçekleşti ve bu % 9 oranında artışa karşılık geliyor. Ocak-Temmuz dönemi itibari ile Denizli İhracatı, ülke genelinden daha iyi bir performans sergilemiş durumda” dedi.

IRAK’TAKİ KAYIP, AB İLE TELAFİ EDİLİYOR
Irak’ta yaşanan olumsuz gelişmelerin neden olduğu kaybın, Avrupa Birliği ülkelerine yapılan ihracat ile telafi edildiğini ifade eden Kocasert, “Temmuz ayında ülkemizin Irak’a ihracatı % 46 oranında geriledi. 2013’te Almanya’dan sonra en fazla ihracat gerçekleştirdiğimiz ülke olan Irak’taki kaybın ülkemiz toplam ihracatına yansıması da hissedilir düzeyde oluyor. Temmuz ayında Irak, en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında sırasıyla Almanya, İngiltere, İtalya ve Fransa’nın ardından beşinciliğe geriledi. Diğer taraftan AB’ye olan ihracatımızdaki % 14’lük artış Irak’taki kaybı telafi eder nitelikte. Ümit ediyoruz ki, Irak’ta ve diğer Orta Doğu ülkelerinde yaşanan üzücü gelişmeler en kısa sürede sona erer. Irak’taki karışıklıklar, Irak’ın geçiş güzergahı olduğu diğer orta doğu ülkelerine olan ihracatı da lojistik bakımından olumsuz etkileyebiliyor” diye konuştu.

Kocasert, Türkiye ihracatının geçen yılın aynı ayına göre kayda değer bir değişim göstermeyerek Temmuz ayında 12,5 milyar dolar olarak gerçekleştiğini, Ocak-Temmuz döneminde ise % 5,7’lik artış ile 92,7 milyar dolarlık ihracat yapıldığını da sözlerine ekledi.

Yorumlar

süleyman   -  Bağlantı 3 Ağustos 2014, 11:34

o kadar güzel gösteriyorsunuz ki ülke ek onomisini.süper…. ey fabrikatörler ihracatçılar işleriniz güzel iyi kazanıyorsunuz gözümüz yok.kazancınızı vergilerinize ve hak sahibi işçilerinize de yansıtsanız çok daha hayırlı olurdu.böyle haberlerle SİYASİ VİTRİN YAPMAYIN işçinin çiftçinin esnafın ekonomisini bir göz atın içler acısı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı