REKLAMI GEÇ

“İki elimiz, hükümetin yakasında”

“İki elimiz, hükümetin yakasında”

KESK Denizli Şubeler Platformu Sözcüsü Mehmet Sarıca, 1 Mayıs’ta yaşananları değerlendirdiği toplantıda “Emekçilerin iki eli de hükümetin yakasında olacak” dedi.

/ DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2008 Cuma, 00:00

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda İstanbul’da yaşanan olaylar sonrasında, basın toplantısı düzenleyen KESK Denizli yetkilileri, emniyet güçlerinin, işçilere şiddet uygulamasını kınadı.

Eğitim-Sen Denizli Şubesi’nin hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan KESK Denizli Şubeler Platformu Sözcüsü Mehmet Sarıca, hükümetin uzun zamandır sendikaların yasal haklarını kullanmalarına engel olduğunu söyledi. Hükümetin, uygulamalarıyla kendi provokasyon ortamını yaratma çabasında olduğunu belirten Sarıca, “Hükümet, çok açık olarak, emekçiler üzerinden bir güç gösterisi gerçekleştirmek ve toplumsal muhalefeti sindirmek istemiştir. DİSK merkez binası önünde sabah saatlerinde toplanan kalabalığa, çevik kuvvet ekipleri panzerler ve gaz bombaları eşliğinde saldırdı. İlk saldırıda gözaltı sayısı 50’yi aştı ve birçok arkadaşımız hastanelik oldu. İlk saldırı sonrasında da defalarca saldırılar yapıldı, adeta iki insanın yan yana gelmesi engellendi. Gaz bombası kullanımında sınır tanımayan polis ekipleri, bütün sokakları abluka altına aldı ve hatta emekçilere devlet terörü uyguladı. Taksim Meydanı’nda esnafa, yoldan geçenlere ve hatta turistlere bile alan yasağı getirildi. İstanbul, 1 Mayıs günü, sıkıyönetimli günleri hatırlattı” dedi.

‘Demokrasi nerede?’

Hükümetin, AKP’nin kapatma davası ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’ne sunduğu savunmasında, uluslararası normlardan bahsederken, bu tip saldırılar uygulayarak kendisiyle çeliştiğini iddia eden Sarıca, “AKP, yarattığı bu korku tünelinden çıkmayacak. Emekçilerin iki eli de hükümetin yakasında olacak. İşgal altındaki Irak topraklarında dahi kutlanan 1 Mayıs’ı, biz emekçilere kabus haline getirmek isteyen hükümetin oyununa gelmeyeceğiz. Karanfillerimizle, marşlarımızla halaylarımızla alanlara çıkacağız. İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü’nün görevden derhal alınmasını talep ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı