REKLAMI GEÇ

İKİNCİ 500’DE 12 DENİZLİLİ

İKİNCİ 500’DE 12 DENİZLİLİ

2013 yılı İstanbul Sanayi Odası (İSO) İkinci 500 sıralamasında Denizli, geçen sene 11 olan şirket sayısını 12’ye çıkardı. İkinci 500 sıralamasında, Tekstil-konfeksiyon sektörü, 6 firma ile kendine yer bulurken, kablo-bakır tel sektöründen 4, inşaat sektöründen ise 2 firma listeye girdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Temmuz 2014 Salı, 16:58

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) açıkladığı 2013 yılı ikinci 500 Büyük Firma Anketi sonuçlarını açıkladı. İSO’nun yayınladığı ikinci 500 sıralamasında geçtiğimiz yıl 11 firma ile temsil edilen Denizli’den bu yıl sıralamada 12 firma yer aldı.

Tekstil-Konfeksiyon sektöründen 6, kablo-bakır tel sektöründen 4, inşaat sektöründen ise 2 firma olmak üzere 12 Denizlili firma ikinci büyük 500 arasına girdi.

DENİZLİ 4. SIRADA
Denizli ve benzer büyüklükte bazı iller firma sayısı bakımından karşılaştırıldığında Denizli 4. sırada yer alıyor.
denizli-iso-ikinci-500-arasinda-12-firma-ic

“DENİZLİ’NİN BİRİNCİ ÖNCELİĞİ TEKSTİL”
İkinci 500’deki firmaların neredeyse tamamının aynı zamanda ihracat yapan firmalar olduğuna işaret eden Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, “İlk 500 sıralamasında sayıları azaldığı görülen tekstil sektörü, ikinci 500’deki yerini korumayı başarmıştır. Denizli’nin halen birinci önceliği tekstildir ve halen ilimizden yapılan ihracatta birinci sıradadır. İlk 500 ve İkinci 500 firma anketlerini birlikte değerlendirdiğimizde Denizli ekonomisinin, sektör çeşitliliğini sürdürmeyi başardığını ve bu şekilde ekonomiye katkı sağlamaya devam ettiğini söylememiz mümkündür.” şeklinde konuştu.

“İYİ ANALİZ ETMEK GEREK”
İSO İkinci 500 büyük firma anketi sonuçlarını değerlendiren Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, karlılıkta kısmi iyileşme yaşandığını ancak bunun nedenini de iyi analiz edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Keçeci, “Şirketlerin faaliyet karlarında, tıpkı 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’nda olduğu gibi bir düzelme varmış gibi görünüyor.
denizli-iso-ikinci-500-arasinda-12-firma-ic-1

Çünkü Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’nda da enflasyonun biraz üzerinde bir artış yaşanmış. Bu noktada akla gelen ilk şey verimlilik bazlı bir artış olduğu. Fakat asıl nedenin bu olmadığını belirtmek gerekiyor. Finansal uzmanlar, bunu özellikle ithalata dayalı temel hammaddelerin, dalgalanma öncesindeki düşük kurla ithal edilmesi ve sonrasında yaşanan kur artışlarının fiyatlarda ve dolayısıyla gelir tablolarında yarattığı olumlu etki olarak görüyor” dedi.

İŞTE 12 FİRMA
İSO ikinci 500 büyük firma arasına giren 12 firma şöyle sıralanıyor:
Gamateks Tekstil, Modern Beton, Ozanteks Tekstil, Küçüker Tekstil, Shamrock Tesktil, Erikoğlu Emaye Bakır Tel Sanayi, Çarkıt Kablo, Kaynak İplik, CMK Kablo, Akça Hazır Beton, Özgüven Kablo, Gökhan Tekstil.

Yorumlar

EREN20   -  Bağlantı 22 Temmuz 2014, 23:01

bu firmalar Denizliye olan şükranlarını en azından eğitim kurumları yaparak ödemelerini bekliyoruz.Veya sportif ve sosyal faaliyetlerde adını duymadığımız firmalar var.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı