REKLAMI GEÇ

İlaçta Takas’a makas

İlaçta Takas’a makas

Türkiye Eczacılar Birliği, (TEB) Osman ÜLKÜ’nün haberi üzerine harekete geçti

/ DENİZLİHABER / 9 Nisan 2007 Pazartesi, 00:00

 

İlaç, eczacılık ve halk sağlığı alanındaki araştırma ve haberleriyle her zaman gündem yaratan Osman Ülkü’nün, bir kuruluşun ‘muvazaalı eczaneler zinciri’ kurma çalışmalarına ilişkin Denizlihaber.com ve FarmaMdeya’da yayınlanan haberleri ülke çapında eczacılık camiasında ses getirdi.. Yayınların ardından, Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyeti konuyu görüşerek Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

Ortamı boş bulmanın rahatlığıyla; alenen, cebren ve hileyle eczacılık mesleğinin temellerine fütursuzca dinamit koymaya kalkışan, yasa ve yönetmeliklere meydan okuyarak muvazaalı eczaneler zinciri kurmaya cüret eden “egetakasilaç”ın maskesinin yayınlarımızla  düşürülmesinin hemen ardından, Türk Eczacılar Birliği (TEB) Merkez Heyeti  harekete geçti.

TEB ileride büyük bir sorun yaratabilecek yarayı Merkez Heyeti toplantısında masaya yatırdı. Sorun uzun uzun tartışıldıktan sonra Hukuk Bürosu’na havale edilerek “Gereğini yapın. Savcılığa suç duyurusunda bulunun” talimatı verildi.

Konuya ilişkin görüşlerini dile getiren Türk Eczacılar Birliği Genel Başkanı Ecz. Mehmet Domaç, “Muvazaa gibi tespiti güç bir konudaki hassasiyetimiz tüm çevrelerce bilinmektedir. Bu sorun ancak tüm meslektaşlarımızın güç ve fikir birliğinden doğacak mücadeleyle çözümlenebilir. Olay tamamen hukuksaldır. Biz geçit vermeyiz.  Olayı yayınladığınız haberler üzerine öğrendik ve ilk Merkez Heyeti toplantımızda konuyu gündeme aldık. Tavrımız açıktır. Sonuna kadar mücadele ederiz. Konu her yönüyle hukuksal nitelikler taşımaktadır. Hukuk bürosunun ivedilikle gerekeni yapması konusunda karar aldık. Sorun suç duyurusuyla savcılığa havale edilecek. Biz de mesleki kurallar yönünden gerekeni yapacağız.” dedi.

Bilindiği gibi  İzmir’de üslenen ve bir internet sitesi vasıtasıyla  eczaneler arası ilaç takası yaparak ekonomiye katkısı olacağını öne süren “egetakasilaç”, önce eczacılar aradığını eczacı odalarının web sitelerinden ve basın ilanları vasıtasıyla duyurmuş, 8 eczacının da 2500-4000 YTL maaşlarla göreve başladığını kendi sitesinden deklare etmişti. . Bu kuruluşun 100 eczane alarak muvazaalı şekilde işleteceği, Osman Ülkü tarafından ortaya çıkarılmıştı..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı