REKLAMI GEÇ

İşadamlarına Hindistan anlatıldı

Hindistan’a yapılan ziyaret, düzenlenen toplantılarla işadamlarına aktarmaya başlandı. Avrasya Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleri ile bir araya gelen Vali Hasan Canpolat, Hindistan’daki iş potansiyeli ve yatırımlar hakkında bilgiler aktardı.

/ DENİZLİHABER / 12 Aralık 2007 Çarşamba, 01:00

AYSİAD’taki toplantıya Vali Hasan Canpolat’ın yanı sıra Avrasya Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği (AYSİAD) Denizli Şube Başkanı Mehmet Gökçe, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Alaybeyoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Ticaret Borsası Denizli Şube Başkanı İbrahim Tefenlili ve AYSİAD üyesi işadamları katıldılar.    

Denizli Valisi Dr. Hasan Canpolat Avrasya Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği (AYSİAD)’lı işadamlarına yapılan çalışmalar, yeni açılımlar ve Hindistan’daki iş fırsatlarıyla ilgili bilgi verdi.

AYSİAD Denizli Şube Başkanı Mehmet Gökçe, Vali Canpolat’ın İlin Valisi olmasının ötesinde şehrin sivil toplum örgütleri ve işadamlarına da önderlik yaptığını belirterek katılımlarından dolayı teşekkürlerini dile getirdi. Vali Canpolat, kendilerinin Türkiye geneli ve Denizli’den gelen yoğun bir bilgi akışıyla karşı karşıya olduklarını, bu bilgi akışıyla birlikte çevreleriyle ilgili kafalarında bir resim oluştuğunu ve Denizli’nin insanıyla, üretim kültürüyle farklı bir şehir olduğunu belirtti ve Denizlili işadamlarının tekstil veya içinde bulundukları sektörlerinin yanı sıra teknoloji ağırlıklı katma değeri yüksek sektörlere yönelmesi ve yatırım yapması gerektiğini söyledi. Vali Canpolat konuşmasının devamında Hindistan gezilerindeki gözlemleri ve iş fırsatları ile ilgili işadamlarına bilgi verdi. Vali Canpolat, Çin ekonomisinin herkes tarafından bilinmesine rağmen Hindistan’ın ve Hindistan’daki ekonomik gelişme ve fırsatların bilinmediğini dile getirdi. Vali Canpolat konuşmasının devamında Denizli’deki çalışmalarla ilgili, “Akköy- Sarayköy hattı son derece önemli. Bu hattın altında birkaç tane nükleer santralin üretebileceği kadar enerji kaynağı var. Bu kaynağı kullanmak üzerinde duruyoruz. Bölgede bu jeotermal enerjiyi kullanarak Organize Sera Bölgesi oluşturacağız ve bu Türkiye’de bir ilk olacak. Karahayıt, Sarayköy hattında Seracılık, Sağlık Turizmi konularında bu trendi yakalayabilirsek, bu bölge belki de Türkiye’nin en zengin bölgesi olabilir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı