REKLAMI GEÇ

İşsizler Bu Fuara Akın Etti

İşsizler Bu Fuara Akın Etti

Denizli Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen İstihdam Fuarı açıldı. 64 firmanın stant açtığı fuarın ilk gününde, iş bulma umuduyla işsizler akın etti. İşsizler, işverenler ile buluşma imkanı bulduğu fuardan iş sahibi olarak dönebilmek için çaba harcadı, buldukları her ortamda form doldurdu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 25 Kasım 2015 Çarşamba, 13:06

Denizli Valiliği, Pamukkale Üniversitesi, İŞKUR, Ticaret Odası, Sanayi Odası ile sanayici ve işletmecilerin katılımı ile bu yıl 4’üncüsü düzenlenen İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri (DENİF) başladı.

denizli-denif-fuari-ic-4

Denizli İŞKUR Müdürlüğü’nde düzenlenen açılış törenine, Vali Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İŞKUR Müdürü Feridun Giresun ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda işveren katıldı.

İŞ-AŞ ÖNEMLİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, açılış konuşmasında iş ve aşın çok önemli olduğunu belirterek, “Eskiler ‘işi ve aşı olmayanın hiç bir şeyi olmaz’ derlerdi. Bu konuda ben işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Girişimcilik anlamında gecesini gündüzüne katarak Denizli’yi iyi bir noktaya getirdiler. 30-40 yıl önce başlayan sanayileşme sürecinin daha iyi bir noktaya gelmesi gerekiyor. Bunun için yapılması gereken ne varsa el birliği ile yapmalıyız” dedi.

denizli-denif-fuari-ic

MYO’LARI İYİ ANLAMALIYIZ
Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahittin Özçelik ise, meslek yüksek okullarının (MYO) iyi tanımlanması ve anlaşılası gerektiğini ifade ederek, “Öğrencilerimiz dört yıllık fakültelerden mezun olup işsiz kalacağına meslek yüksek okullarına yönlendirilmesi gerekir. Meslek yüksek okullarına başarısız öğrencilerden çok, başarılı öğrencileri yönlendirmeliyiz ki, tam anlamıyla gelişme ve kalkınma sağlanabilsin. Biz PAÜ olarak MYO’lar ile ilgili yanlış anlayışı yıkmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

40 MESLEKTE YETERLİLİK BELGESİ ARANACAK
Türkiye’de istihdam sorununun çözülmesi için öncelikle mesleksizlik sorunun çözüme kavuşturulması gerektiğini vurgulayan Ticaret Odası Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, “Bundan sonra tehlikeli ve çok tehlikeli iş kollarında istihdamda mesleki yeterlilik belgesi aranacak. Şimdilik 40 meslek belirlendi. Bu sayı daha da genişleyecek. O nedenle odalara ve İŞKUR’a önemli görevler düşüyor. Mesleki yeterlilik kursuları açarak işsizlerimizi, kalifiye hale getirmek ve belgelendirmemiz gerekiyor” dedi.

denizli-denif-fuari-ic-2

KADINLARIMIZI İŞGÜCÜNE KATMALIYIZ
Türkiye nüfusunun yüzde 50’sini oluşturan kadınların işgücüne katılma oranının yalnızca yüzde 30 olduğuna dikkat çeken Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Çalışma bakanlığı ve İŞKUR’a bu konuda önemli görevler düştüğünü vurguladı.

Keçeci, “İŞKUR, iş dünyasının geleceğini planlamasında önemli rol oynuyor. Bu söylemekten mutluluk duyuyorum. Ancak, İŞKUR ve Çalışma Bakanlığı, kadınlarımızın işe katılımı sağlanmak için daha fazla gayret göstermeli. Verimliliği ve işgücünü artıracak kadın potansiyelini geliştirmeliyiz” diye konuştu.

10BİN 928 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ
Ekim ayı itibariyle İŞKUR’a iş başvurusunda bulunan 10 bin 928 kişinin işe yerleştirildiğini açıklayan İŞKUR Müdürü Feridun Giresun, “2015 yılın ilk 10 ayında işe ve mesleğe yönlendirme konusunda 31 bin 824 kişiyle bireysel görüşme yapılmıştır. Bununla birlikte il müdürlüğümüz İşgücü Piyasası Araştırma kapsamında 2011 yılından buyana art arda en büyük saha araştırmaları gerçekleştirilmiştir. 2015 yılında 3 bin 109 işyeri ziyaret edilerek Denizli’nin işgücü piyasamızın röntgeni çekilmiştir” dedi.

denizli-denif-fuari-ic-3

İŞ ARAYANLA İŞVEREN BULUŞTU
Denizli İstihdam Fuarı’nın açılış töreninde, istihdama katkı sağlayan 50 firmaya plaket verildi. Plaket törenin ardından protokol üyeleri, fuar alanını gezerek firma temsilcileri ile görüştü. İki gün sürecek olan İstihdam ve Kariyer Günleri’nin ilk gününde 64 firma stant açtı.

denizli-denif-fuari-ic-5

YÜZLERCE KİŞİ AKIN ETTİ
Yüzlerce işsiz, işbumla umudu ile fuara akın etti. Emekli, yeni mezun, engelli olduğu için daha rahat bir iş arayan yüzlerce vatandaş, firma temsilcileri ile görüşerek, başvuru formlarını doldurdu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı